Eral'ın Sesi

YARIŞMANIN AMACI

Eral Okulları Lise Öğrencileri arasında müzikle uğraşan ve sesine güvenen arkadaşlarımızın yeteneklerini, altyapı eşliğinde sergilemelerini sağlamak.

GENEL KURALLAR VE ŞARTNAME

• Yarışmaya Eral Okulları Lise Öğrencileri başvurabilir.
  • Yarışmaya bütün müzik tarzları ile katılım sağlanabilir.
  • Yarışmaya enstrüman çalabilen katılımcılar tercihen enstrümanı ile çalıp söyleyerek de katılabilirler.

Başvurular ad, soyad, irtibat bilgileri ve söyleyecekleri şarkının youtube linkini göndermeleri gerekmektedir.

• Yarışma ön eleme, yarı final ve final olmak üzere üç etaplı yapılacaktır.
  • Yarışmaya başvuranlardan 20 kişi yarı finale kalacaktır. Yarı final Eral Okulları Çukurova Kampüs Konferans Salonunda yapılacaktır. Finale kalan yarışmacılar jüri oylarıyla belirlenecektir.
  • Yarışmanın finaline, yarı finaldeki 20 kişiden 5 kişi seçilecek ve bu 10 kişi arasından 1, 2, ve 3’üncüler Final programın da yapılacak olan anket ve jüri oylamasıyla belirlenecektir.
  • Son başvuru tarihi 08 / 12 / 2023 ‘dür.

YARIŞMA DEĞERLENDİRME

Yarışma

1. Ön eleme,
  2. Yarı final (jüri oylaması)
  3. Final performansı (jüri ve Halk Oylaması) olmak üzere 3 aşamadan oluşacaktır.
  1. a) Ön eleme:

Yarışmaya başvuranların, yarışmaya kabul edilip edilmeyeceklerinin belirlenebilmesi amacı ile Jüriler tarafından değerlendirmesi yapılacaktır.

1. b) Yarı final:

Değerlendirme sonucu yarışmacı olma hakkını kazanan 20 adayın, seslendirecekleri eserler belirlenecek. 20 yarışmacının performansı belirlenen tarihte yapılacaktır. Bu aşamada finale kalacak 5 yarışmacı jüri oylaması ile belirlenecektir.

1. c) Final performansı ve Halk oylaması

Finalde halk oylaması için web sayfamız üzerindeki anket sistemi kullanılacaktır. Kullanılan oylar anket oylaması final programının yapılacağı gün aktif olacaktır. Yarışmacıların her birine verilen oy vermek suretiyle oylamaya katılım sağlanabilecektir. Yarışmanın 1,2 ve 3.’sü yüzde 60 juri yüzde 40 halk oylarıyla belirlenecektir.

YARIŞMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

1. Yarışmacıların seçtikleri eserin melodik yapısında düşünülen değişiklikler, organizasyon komitesinin onayı ile gerçekleşir.
  2. Yarışmacılara eşlik edecek ses sistemi, ışıklandırma, görüntüleme cihazları gibi donanım Eral Okulları tarafından sağlanacaktır.
  3. Ses ve ışık düzeni Eral Okulları tarafından sağlanacağı için hiçbir topluluk müzisyen, şef, teknisyen, menajer, organizatör vb. adlarla eleman getiremez ve ses kontrolü vs. nedenlerle sahneye çıkamaz.
  4. Final Yarışması Eral Okulları Çukurova Kampüs Konferans Salonu sahnesinde, belirlenecek tarihte yapılacaktır. Yarışmacılar performanslarını sergileyecektir.
  5. Finale 5 yarışmacı kalacaktır. Yarışmada dereceler, %40 halk oylaması, %60 juri puanları ile belirlenecektir.
  6. Yarışmaya kabul edilerek ön eleme için performans sergileyecek yarışmacılar, başvuru esnasında seslendirdikleri eserden başka bir eser seslendirebilirler. Ancak bu aşamadan sonra değişiklik yapamazlar. Seslendirecekleri eser konusunda düzenleme kurulu değişiklik önerebilir.
  7. Düzenleme Kurulu kararları kesindir ve değiştirilemez.
  8. Yarışmacılar her ne sebeple olursa olsun sahne öncesi/sonrası geçmişten günümüze tüm devlet yöneticilerine hakaret ve alay içeren, ırkçılık yapan veya ırkçı söylemler içeren, argo-küfür-müstehcen bir söze/davranışa yer veren, siyasi içerik barındıran, herhangi bir makam-markayı öven ya da eleştiren, ahlaki ve milli değerlere uygun olmayan hüküm söz veya eylemlerde bulunamaz. Aksi davrananlar yarışmadan diskalifiye edilir.
  9. Başvuranlar arasında belirtilen şartları taşımayan varsa bunlar yarışmanın hangi aşamasında olursa olsun yarışma dışında bırakılacaktır.
  10. Finalde eşitlik olması durumunda son bir performans sergilenecektir. Buna rağmen eşitliğin bozulmaması durumunda derece paylaştırılacaktır.
  11. Eral Okulları yarışmacıların görüntü, fotoğraf, ses kaydı gibi dokümanlarını hiçbir izne tabi olmadan her türlü mecrada yayınlama, kullanma, paylaşım, çoğaltım ve maddi haklarına sahip olacaktır.
  12. Bu esaslarda belirtilen hususlarda tereddüt oluşması veya hüküm bulunmaması durumunda Seçici Kurul tarafından alınan kararlar geçerlidir.
  13. Yarışmaya başvuranlar şartnamedeki tüm maddeleri aynen kabul etmiş sayılırlar.
  14. Prova ve çekimlerle ilgili düzenleme ve senaryolar organizasyon komitesince tespit edilecek ve bilahare yarışmacılara bildirilecektir.
  15. Eral Okulları gerekli gördüğü hallerde önceden haber vermeksizin bir gerekçe göstermesine gerek bulunmaksızın bu şartnamede değişiklik yapma ve yarışma şartlarını değiştirme haklarını saklı tutar.

ÖDÜLLER

BİRİNCİYE: 3000 TL Hediye Çeki
İKİNCİYE: 2000 TL Hediye Çeki
ÜÇÜNCÜYE: 1000 TL Hediye Çeki

HALK OYLAMASI PUANLAMASI

Halk oylaması puanlaması yarışmanın finalinde web sayfası üzerindeki form aracılığıyla gönderilen oylarla belirlenecektir.

Yarı finalde finale kalan 5 yarışmacı sadece jüri oyu ile belirlenecektir.

Yarışmanın final bölümünde yarışmacılar jüri oyu ve halk tarafından gönderilen oylarla belirlenecektir.

Yarışma ile ilgili tüm bilgiler ve iletişim için:

Ceyda Girginer: 0545 762 86 86
Adres :Eral Okulları Çukurova Kampüsü

YARIŞMA TAKVİMİ

Son başvuru tarihi: 08 Aralık 2023

Yarı Final: 20 Aralık 2023

Final ve Ödül Töreni: 22 Aralık 2023

BAŞVURU YAP

Bu yazı 27 Kasım 2023 tarihinde kategorisinde yayınlandı.