Sıkça Sorulan Sorular

Okulunuzda ortaokul öğrencileri için, eğitim-öğretim saatleri nedir, saat kaça kadar çocuklarımızı alabiliriz?

Okulumuzda eğitim sabah 08.40’ta başlayıp 16.35’te sona ermektedir. Okulumuzda 8.40-08.55 saatleri aralığında ‘Hazırlık Saati’ bulunmaktadır. Bu saat aralığı; öğrencilere kitap okuma alışkanlığını aşılamak ve öğretmenlerimiz ise ‘Değerler Eğitimi’ kapsamında çalışmalar yapmak için kullanılır.
Çalışan ebeveynler için okulumuz, 07.30 – 18.00 saatleri arasında açıktır. Ders bitiminde nöbetçi öğretmenler çocuklarımıza eşlik eder.

Ortaokulda yemek saati nedir?

Ortaokul öğrencilerimiz için öğle yemek saatimiz öğlen 12.35-13.20 saatleri aralığındadır. 4 çeşit yemek ve saladbardan diledikleri kadar kullanabilirler. Yemek menüleri her ayın başında internet sayfamızda yayınlanmaktadır.

Servisleriniz en geç saat kaçta okulda oluyor?

Servislerimiz, rutin olarak en geç 08.00-08.15 saatleri arası okulumuza varmakta olup Serviscell uygulaması ile öğrencilerin konumunu takip edebilme imkanı sunulmaktadır.

8.sınıfta sınava hazırlanan öğrenciler için ne gibi programlar yapılır?

8. sınıf olacak öğrencilerimizin eğitimleri yaz döneminde ve ara tatillerde yapılan özel kamplar ile başlamakta olup özel takviye akşam kampları ve sömestr, kamp programları ile devam etmektedir. Yıl içerisinde konu tarama sınavları yapılarak konu analizli sınav sonuçları veli ile paylaşılmaktadır. ERAL Gelişim İzleme Sınavı Birimi ile tespit edilen eksik konulara yönelik konu tamamlama programları uygulanmaktadır. PDR Birimi tarafından öğrenciye özel haftalık ders programları hazırlanmakta olup programın uygulanması ile ilgili kontroller sağlanmaktadır. Grup dersleri; soru çözüm uygulamaları, branş taramaları ile yoğun LGS programı yapılmaktadır. Nisan ayı sonunda 8.sınıf müfredat konuları bitirilerek tekrar ve kamp programları başlamaktadır.

8. sınıf sürecinde çocukların okul dışında başka bir kursa ya da özel derse ihtiyacı var mıdır?

8. sınıfta akademik ders saatlerindeki artış ve haftalık yapmış olduğumuz deneme sınavlarıyla ek bir çalışmaya ihtiyaç duyulmamaktadır. Yıl içerisinde Türkiye geneli Sınavları, Genel konu tarama sınavları, gelişim izleme sınavları organize edilerek öğrencilerin eksik derslerine yönelik grup/sınıf takviye çalışmaları uygulanmaktadır.

Ortaokulda cumartesi günleri eğitim var mıdır?

Ortaokul sürecinde cumartesi günleri, konu tarama ve genel tarama sınavları sonucunda her cumartesi olmamakla birlikte Akademik takvimde belirtilen tarihlerde grup/sınıf ek ders çalışmaları uygulanır.

Okul yönetimi öğrencinin okula gelmediğinde ne gibi tedbirler alıyor?

Sınıf koçu hazırlık saatinde yoklamayı alır gelmeyen öğrencilerin velileri ile iletişime geçilir ve Akbim sistemine işlerler.

Okulunuzda forma zorunluluğu var mı?

Okulumuzda forma zorunludur. Okulun tüm kademelerinde olduğu gibi ortaokul kademesinde de büyük bir titizlikle kılık kıyafete özen gösterilmesi istenir.

Öğretmenler ile gün içinde nasıl iletişime geçebilirim?

Öğretmenlerimiz gün içerisinde öğrencileriyle sürekli etkinliklerde bulunduğundan dolayı, okulumuzun danışma numarasını arayıp randevu talebiyle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca kurum aplikasyonu aracılığı ile Öğretmen görüşme saati bölümünden randevu alarak görüşme sağlanabilmektedir.

Okulunuzda sıklıkla öğretmen değişimi olur mu?

Okulumuzda öğretmen değişikliklerinin sıklığı en az seviyededir. Zorunlu haller dışında öğretmenlerimizin uzun süreli çalışmaları esas alınmaktadır.

Okulunuzda öğretmen kadrosunu nasıl oluşturuyorsunuz?

Alanında uzman, tecrübeli, lisans, yüksek lisans veya doktora düzeyinde eğitim almış; idealist, sınıf yönetimi becerilerine sahip, öğrencileri ile güçlü iletişim kurabilen ve kurum felsefemiz olan ‘Önce İyi İnsan’ ilkesini benimseyip bunu öğrencilerine aşılayabilen, Atatürk ilkelerine yürekten bağlı, öğrencilerinin kalbine dokunan sevgi dolu öğretmenlerle çalışmaktayız.

Okulunuzda çocuklarımıza destek olabilecek psikolojik danışmanınız var mıdır?

Tüm okullarımızda yıl boyunca akademik takvimde belirtilen tarihlerde öğrenci ve velilerimizle bireysel görüşmeler yapabilecek PDR Birimimiz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra sınıf içerisinde grup rehberlik çalışmaları yapılır. Ayrıca sıra Sınıf koçlarıyla öğrencilerle alakalı bireysel görüşmeler sağlanarak öğrencilerimize destek sunulmaktadır. Tüm bunlar yıl içerisinde akademik takvime uygun şekilde gerçekleşmektedir. Eğitim yılı içerisinde psikolojik danışanlarımız tarafından çocuklarımızın gelişimlerini ve öğrenci motivasyonunu arttıracak destekleyecek psikolojik ve akademik anlamda seminerler ve etkinlikler düzenlenmektedir.

Okulunuzda çalışan sağlık personeliniz var mı?

Tam teşekküllü revirimizde, okulumuzda öğrencilere acil durumlarda müdahale edebilecek ve öğrencilerimizin ilaç takiplerini yapabilecek revirimiz ve tecrübeli hemşiremiz bulunmaktadır. Sağlık çalışanımız, Eğitim-Öğretim yılının başlangıcında velilerimize ulaşır ve öğrencilerimiz hakkında bilinmesi gereken sağlık öykülerini velilerinden öğrenir.