Dans Kulübü

Her çocuğun içinde hissettiği bir ritme fiziksel olarak cevap vermek için bir uyarıcı vardır. Fakat bu uyarıcının büyütülmesi, eğitilmesi ve organize edilmesi gerekir. İşte dans eğitimi öğrencilerin iç dünyasında bulunan ritme cevap verme uyarıcısını düzenler ve bu uyarıcıyı eğiterek hareket ile ritim arasında ki uyumu sağlar.

Çocuklar için dans etmenin avantajları olarak dansın ruhu beslediğini, sanatsal açıdan kişiyi geliştirdiğini, stresi azalttığını görürüz. Çocuklar için dans yolun en başında bu duyguları ve bilinci daha erken kazanarak daha donanımlı olmalarını sağlar. Küçükken kazanılan bu alışkanlık ileride hem ruhen hem bedenen daha sağlıklı bir insan olma imkanı sunar ve alışkanlık edinilen disiplin, düzenli yaşama biçimi çoğu alanda kişinin daha başarılı olmasını sağlar.

Unutmamalıyız ki nasıl müzik ruhun gıdası ise dansta öyledir. Bu duyguları ve isteği içinde bulunduran çocuklarımız için dans etmek birer ihtiyaç haline gelebilir. Çocuklarımız belki de bu arzuyu henüz keşif edememiş olabilir. Onlara bu duyguyu tattırmak, eğlenirken daha sağlıklı olabilmek ve bol donanımlı bir hayatı kazandırmak, kendisini özgürce, rahatça ifade etmesini sağlayarak özgüvenli ve özverili olmasını amaçlıyoruz.

Diğer Kulüplerimiz