Atatürk Köşesi

“Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır. Bu nedenle bir an önce büyük, mükemmel bir ilim ordusuna sahip olma zorunluluğu vardır.”

Mustafa Kemal ATATÜRK

Ulu Önder’in eğitime verdiği önemin bilincine sahip olarak çıktığımız eğitim ve öğretim yolunda hedefimiz, Atatürk ilke ve inkılaplarını ilerlemenin ve gelişmenin temel unsuru belirleyip medenî milletlerin en önde gideni olmaya çalışmaktır.

Yaşı kaç olursa olsun her bireyin eğitiminin ve öğretiminin sona ermediğini, öğrenmenin hayatın sonuna kadar devam ettiğini biliyoruz. Geleceğimizin mimarları olacak genç nesilleri Cumhuriyet kazanımlarına bağlı olarak yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Atatürk’ün sözüyle, “Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığına açılan en geniş penceredir.” Her alanda öğretmenimiz olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür olarak yetişen nesiller, sadece Türk milletinin değil birçok milletin örnek aldığı, yolundan gittiği Ulu Önder’in adını sonsuzluğa taşıyan ışıklarımız olacak.