Sıkça Sorulan Sorular

Okulunuzda ilkokul öğrencileri için, eğitim-öğretim saatleri nedir, saat kaça kadar çocuklarımız alabiliriz?

Okulumuzda sabah eğitim 08.25’te başlar, 16.10’te sona ermektedir. Okulumuzda 8.25.08.40 saatleri aralığında ‘Hazırlık Saati’ bulunmaktadır. Bu saat aralığında güne hazırlık planlanır.
Okul çıkış saatinde ise çalışan ebeveynler için okulumuz 07.30 – 18.00 saatleri arasında açıktır. Bu süre içerisinde nöbetçi öğretmenler çocuklarımıza eşlik eder.

İlkokulunuzda yemek saati nedir?

İlkokul öğrencilerimiz için yemek saatimiz öğlen 12.00-12.45 saati aralığındadır.

İlkokul öğrencileri kaç öğün yemek hizmeti alır?

Öğrencilerimize sadece servis edilerek öğle hizmeti sunulmaktadır. Yemekler yemekhane görevlileri tarafından tepsi de tabaklara sunumu yapılır. Servis edilen 4 çeşit yemek ve saladbardan diledikleri kadar kullanabilirler. Yemek menüleri her ayın başında internet sayfamızda yayınlanmaktadır.

Öğrencilerin ara öğün beslenmeleri nasıl sağlanıyor?

Velilerin kendi imkanları ile gönderdiği ara öğünler, öğleden önce ve öğleden sonra belirlenen saatlerde öğretmen eşliğinde beslenme saatleri uygulanmaktadır.

Servisleriniz en geç saat kaçta okulda oluyor?

Servislerimiz rutin olarak en geç 08.00-08.15 saatleri arası okulumuza varmakta olup Serviscell uygulaması ile öğrencilerin konumunu takip edebilme imkanı sunmaktadır.

İlkokullarda devam devamsızlık durumu nedir?

İlköğretim kurumlarında öğrencilerin okula devamları zorunludur. Öğrencilerin velileri ile okul yönetimleri, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri, maarif müfettişleri, muhtarlar ve mülki amirler 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun ilgili hükümleri gereğince çocukların okula devamını sağlamakla yükümlüdürler.

Okul yönetimi öğrencinin okula gelmediğinde ne gibi tedbirler alıyor?

1.ders saati içerisinde alınan yoklama sonuçları öğretmenler tarafından öğrencinin gelmeyeceği bilgisi var ise idareye bu durum bildirilir. Bunun yanında 2 gün boyunca öğrenci okula gelmez ise idare tarafından aile aranır.

Okulunuzda forma zorunluluğu var mı?

Evet okulumuzda forma zorunludur. Okulun tüm kademelerinde olduğu gibi ilkokul kademesinde de büyük bir titizlikle kılık kıyafete özen gösterilmesi istenir.

Sınıf öğretmenleri ile gün içinde nasıl iletişime geçebilirim?

Sınıf öğretmenlerimiz gün içerisinde öğrencileriyle derste veya etkinliklerde bulunduğundan dolayı, okulumuzun danışma numarasını arayarak iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca kurum aplikasyonu Akbim aracılığı ile Öğretmen görüşme saati bölümünden randevu alarak görüşme sağlanabilmektedir.

Okulunuzda sıklıkla öğretmen değişimi olur mu?

Okulumuz da öğretmen değişikliklerinin sıklığı en az seviyededir. İlkokul öğretmen anlaşmaları 4 yıllık süre ile yapılmakta olup zorunlu haller dışında öğretmenlerimizin uzun süreli çalışmaları esas alınmaktadır.

Okulunuzda çocuklarımıza destek olabilecek psikolojik danışmanınız var mı?

Tüm okullarımızda yıl boyunca akademik takvimde belirtilen tarihlerde öğrenci ve velilerimizle bireysel görüşmeler yapabilecek PDR birimimiz bulunmaktadır. Eğitim yılı içerisinde psikolojik danışanlarımız tarafından çocuklarımızın gelişim takip edebilmek adına farklı testler uygulanmaktadır.

Okulunuzda çalışan sağlık personeliniz var mı?

Evet var. Okulumuzda öğrencilere acil durumlarda müdahale edebilecek ve öğrencilerimizin ilaç takiplerini yapabilecek revirimiz ve tecrübeli hemşiremiz bulunmaktadır. Sağlık çalışanımız, Eğitim-Öğretim yılının başlangıcında velilerimize ulaşır ve öğrencilerimiz hakkında bilinmesi gereken sağlık öykülerini velilerinden öğrenir.