Yabancı Diller

Küçük yaşlardaki çocukların, yabancı dil konuşmayı büyüklerden daha hızlı öğrendiği kanıtlanmıştır. Eral miniler olarak engin tecrübe ve donanıma sahip İngilizce öğretmenlerimizle çocukları kucaklamak ve onlara zengin bilgiler aktarmak için kollarımızı açtık.
İletişime Geçin
Okul öncesi eğitiminde ikinci bir dilin programda yer alması çocuğun hem dil hem de zihinsel gelişiminde çok büyük yarar sağlamaktadır. Okulumuzda İngilizce eğitimi, çocukların ilgi ve yaş seviyelerine uygun, gelişim ve öğrenme seviyeleri göz önüne alınarak farklı oyun ve etkinlikler eşliğinde yapılmaktadır. Görsel, işitsel ve yaparak-yaşayarak öğrenmeye dayalı aktivitelerle İngilizce iletişim aracı olarak kullanılmaktadır.
Native derslerinde kendilerini İngilizce ifade etmeye çalışarak iletişim kurma becerileri geliştirirler. İngilizce dersleri her gün düzenli olarak işlenir. Akıllı tahta eşliğinde hikâyeler, şarkılar, resimli kartlar, afişler gibi çeşitli materyaller yardımıyla kelimeler ve cümle kalıpları, dramatizasyonlar, renkler, şekiller, eşleştirme oyunları ile çocukların eğlenerek öğrenmelerine zemin hazırlanır. Çocuklar, kendi kültürlerinden farklı kültürlerin farkına varır. Bu beraberinde daha geniş uluslararası bir kültür anlayışını benimsemelerini sağlar. Okulumuzda okul öncesi çağındaki öğrencilerin İngilizce öğrenmeleri için hazırlanmış özel bir program uygulanmaktadır. Ayrıca yabancı öğretmenlerin girdiği skills (beceri) derslerinde öğrencilerimiz dilin dört temel becerisinden dinleme ve konuşma yeteneklerini iletişimsel bir metot kullanarak geliştirirler.

Anaokulu Etkinliklerimiz

İngilizce Temalı Özel Gün ve Haftalar Etkinlikleri
Anaokullarımızda düzenlenen tüm özel gün ve haftaların İngilizce temalı etkinlikleri yapılmaktadır. Etkinliklerin amacı öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve aynı zamanda İngilizce yeni kelimeler öğrenip farkındalık kazanmalarını sağlamaktır. Hafta boyunca derslerimizde anlattığımız bu özel günler için aynı zamanda çocuklara konuyla alakalı İngilizce kelimeler de öğretilmektedir. Bu etkinlikler öğrencilerimize dil özgüveni kazandırırken aynı zamanda bilinçlenmelerini sağlamaktadır.
Yeni Yıl Partisi
İngilizce zümresi olarak anaokullarımızda her yıl düzenlediğimiz New Year (Yeni Yıl) temalı partimizin amacı yeni yılı coşkulu bir şekilde karşılamak ve dil açısından farkındalık yaratmaktır. Öncesinden hazırlamış olduğumuz çeşitli etkinliklerin ve İngilizce oyunların amacı çocuklarımızın dil açısından özgüvenlerini arttırmak, kelime dağarcıklarını genişletmek ve en önemlisi birlikte eğlenceli ve öğretici vakit geçirmektir. Parti günü önceden hazırlanan ve yabancı dili kullanım hedefli etkinliklerimiz ile anaokulu yaş gruplarına dili kullanma alanı yaratılmaktadır.
Kostüm Partisi
Yabancı dil eğitiminin bu yaş grubunda öğretme hedefli etkinlikler ile pekiştiğinin bilince olan okullarımız her yıl düzenlediği kostüm partisi ile öğrencilerimize renkli bir öğrenme ortamı yaratmaktadır. Öğrencilerimiz kendi istedikleri ya da dizayn ettikleri kostümleri ile çeşitli İngilizce etkinlikleri uygulayarak hem keyifli hem de öğretici bir gün geçirirler.
Dışarı Aktivitelerimiz (Outdoor Activities)
Anaokullarımızda uygulamış olduğumuz beden eğitimi ve İngilizce derslerinin harmanlanmasıyla meydana gelen bir disiplinler arası çalışmadır. Bu etkinlik çocuklarımıza aynı anda farklı şeyler düşünebilme becerisini geliştirir ve derslerin birlikte de kullanılabildiğini görerek bu derslerin hayatın içinden olduğunu fark etmelerini sağlar. Yönergeler ile birlikte vücutları hareket halinde iken duydukları ve gördükleri İngilizce kelimeler kalıcı hafızaya yerleşerek daha hızlı bir öğrenme sağlanır.
Portfolyo Sunumları (Portfolio Presentations)
Öğrencilerimizin yıl boyunca öğrendikleri İngilizce kazanımları velilerimiz ile eğitim-öğretim yılı sonuna doğru portföy sunumlar ile paylaşılmaktadır. Dil özgüveni kazandırılmış olan öğrencilerimiz yaptıkları etkinlikleri İngilizce olarak ebeveynleri ile paylaşmaktadırlar.
Sunum Beceri Teknikleri (Presentation Skills)
Çok küçük yaşta yabancı dilin kullanımına önem veren Eral Mini okullarımızda öğrencilerimizin yaş ve seviyelerine uygun sunum teknik ve becerileri yabancı dilde erken yaşta kazandırılmaya başlanır. Öğrenilen bir konu üzerinde öğrencilerimiz seviyelerine ve yaş gruplarına uygun olarak yabancı dili öğrenilen kalıplar üzerinden üreterek ve cümleleri kendileri oluşturarak arkadaşlarına sunmaktadırlar. Örneğin 5 yaş grubu öğrencilerimiz en sevdikleri oyuncaklarını arkadaşlarına kısa bir şekilde anlatarak hem dil özgüveni kazanırlar hem de dili uygulama imkanına sahip olurlar.

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram