Yabancı Diller

Ortaokul 5.-8. Sınıflar Yabancı Dil Programımız

Eral okulları olarak ortaokul kademelerimizde Avrupa Birliği Diller Çerçevesinde (Common European Framework) yer alan A1-A2-B1-B2-C1-C2 seviye sıralaması takip edilmektedir. Dilin yaşayan bir olgu olduğu bilincinde ilerleyen okulumuz öğrencilerine akademik yıl başlangıcında İngilizce seviye tespit sınavı uygulanmaktadır.
İletişime Geçin
Her öğrencinin ihtiyaç duyduğu seviyeden itibaren dil edinimini güçlendirmeyi hedefleyen Eral İngilizce Seviye Tespit Sınavı (Eral Placement Test) sonuçlarına göre öğrencilerimiz seviye sınıflarına yerleştirilmektedir. Öğrencilerimiz ihtiyaç duydukları dil seviyesine uygun ve 4 temel beceri odaklı (Okuma-Yazma-Dinleme-Konuşma) sektörün önde gelen ve en güncel yabancı dil yayınları ile eğitimlerine devam etmektedirler.
Ortaokul İngilizce derslerimiz Temel İngilizce dersleri ve Uygulama dersleri olarak iki temel alanda gerçekleştirilmektedir. Temel İngilizce derslerimiz Türk İngilizce öğretmenlerimiz tarafından sürdürülürken, uygulama derslerimiz yabancı öğretmenlerimiz tarafından dilin kullanım alanları programlanarak yapılmaktadır. Bu kademelerimizde hedeflenen İngilizce düzeyi ise 8. sınıfa kadar Avrupa Dilleri Ortak Çerçevesine göre (CEFR) öğrencilerimizin A2/B1 seviyesine ulaşması hedeflenmektedir.
İngilizce ders içeriklerimiz, İçerik Temelli Öğretim Modeli (CLIL-Content & Language Integrated Learning) temel alınarak hazırlanmaktadır. İçerik Temelli Öğretim Modeli, dil öğretimini içerik ile bütünleşmiş olarak öğretmeyi hedef alan bir modeldir. İçerik temelli dil eğitiminin diğer modellerden farkı dili bir iletişim aracı olarak görmesi ve öğrencilerin dil ve içeriği aynı anda öğrenerek çifte kazanç sağlayabileceğini öngörmesidir.

Ortaokul Yabancı Dil Uygulamalarımız

İngilizce Dijital Platformlarımız
Ortaokullarımızda öğrencilerimizin yüzlerce yabancı yayına ulaşabildikleri ve her hafta yabancı öğretmenler tarafından ödevlendirmeler ile çalışma yapılabilen dijital yabancı dil öğretim platformları kullanılmaktadır. Bu platformlar sayesinde öğrencilerimiz sadece okulda değil, bulundukları her ortamda bu yayın ve kaynaklara ulaşarak yabancı dillerini aktif tutma imkanına sahip olabilmektedir.
Sunum Beceri Teknikleri (Presentatıon Skills)
Yabancı dilin kullanımına önem veren ortaokul kademelerimizde öğrencilerimizin yaş ve seviyelerine uygun sunum teknik ve becerileri yabancı dilde 5.sınıftan itibaren kazandırılmaya başlanır. Öğrenilen bir konu üzerinde öğrencilerimiz seviyelerine ve yaş gruplarına uygun olarak yabancı dili öğrenilen kalıplar üzerinden üreterek ve cümleleri kendileri oluşturarak arkadaşlarına sunmaktadırlar. Örneğin 5. sınıf öğrencilerimiz Türkiye’nin geleneksel yemeklerini kısa bir şekilde sunum uygulamalarını kullanıp anlatarak hem dil özgüveni kazanırlar hem de dili uygulama imkanına sahip olurlar.
Cambridge Esol Sınavları
Eral okulları ortaokul öğrencilerimiz istediği taktirde uluslararası düzeyde Avrupa Birliği Diller ölçeği üzerinde yer alan (A2/B1) seviyelerinde dil becerilerini Cambridge Üniversitesi ESOL sınavlarına girerek sertifikalandırabilmektedirler. Ortaokul seviyesinde FLYERS ve KET (Key English Test) seviye sınavları senede bir kez olmak üzere okullarımızda gerçekleştirilmektedir. Sınavı başarı ile geçen ilkokul öğrencilerimiz dünyaca geçerli İngiltere onaylı sertifikalarını portföylerine ekleme şansına sahip olmaktadırlar.
JMUN (Junior Model United Nations)
Her yıl istekli olan ve seçilen ortaokul öğrencilerimizin yabancı dilde eleştirel düşünme, takım çalışması ve liderlik yeteneklerini araştırma, konuşma, tartışma ve yazma becerileri ile birleştirmeyi hedeflediğimiz ve Türkiye’de yüz yüze ya da çevrim içi olarak yapılan öğrenci delegelerinden oluşan Birleşmiş Milletler simülasyonuna katılım sağlanmaktadır. Konferans, panel, çalış tay ya da forum şeklinde yürütülen toplantılara İngilizce öğretmenleri eşliğinde hazırlanarak aktif katılım gösterip, Avrupa Birliği üyesi bir ülkeyi temsil ederek İngilizcelerini profesyonel bir ortamda kullanma imkanına sahip olmaktadırlar.
8. Sınıf LGS İngilizce Etüt Çalışmaları
Öğrencilerimizin LGS İngilizce destek ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tüm 8. sınıf öğrencilerimiz için en güçlü ve güncel LGS İngilizce test ve yayınlar seçilerek öğrencilerimize ek çalışma ve programlar hazırlanmaktadır. Dönemsel olarak öğrencilerimize İngilizce LGS deneme sınavları uygulanarak ilerlemeleri takip edilmektedir.
Dışarı Aktivitelerimiz (Outdoor Activities)
Ortaokullarımızda uygulamış olduğumuz beden eğitimi ve İngilizce derslerinin harmanlanmasıyla meydana gelen bir disiplinler arası çalışmadır. Bu etkinlik çocuklarımıza aynı anda farklı şeyler düşünebilme becerisini geliştirir ve derslerin birlikte de kullanılabildiğini görerek bu derslerin hayatın içinden olduğunu fark etmelerini sağlar. Yönergeler ile birlikte vücutları hareket halinde iken duydukları ve gördükleri İngilizce kelimeler kalıcı hafızaya yerleşerek daha hızlı bir öğrenme sağlanır. Ortaokullarımızda bu tarz çalışmalar her dönem periyodik olarak gerçekleştirilmektedir.
İngilizce Hece Yarışması (Spelling Bee)
Hece yarışmalarımız 5.6.ve 7. sınıf öğrencilerimiz için uygulanmaktadır. Öğrenciler İngilizce bilgilerini ve İngilizce kelimeleri nasıl doğru bir şekilde hecelediklerini velileri, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaşmaktan heyecan duymaktadırlar. İngilizce kelimeler yazıldıkları gibi okunmadıkları için bu, geliştirilmesi gereken önemli bir beceri olmuştur. Kelimeleri harf -harf söylemek aynı zamanda zihni eğiten ve hafızayı güçlendiren bir aktivitedir. Kelime yarışması öğrencilere hedef koymayı, hedefe yönelik stratejiler geliştirmeyi ve hedefe ulaşmak için düzenli çalışmak gerektiğini gösteren ayrıca öğrencilerin özgüvenlerini geliştirmeye yönelik bir yapıya sahip samimi bir yarışmadır.

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram