Hido Basketball Academy

Basketbol kursu çalışmalarımız Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun Basketbol Akademi okulları ile birleşerek devam etmektedir.

Spor branşları içerisinde basketbol; hız, atletizm, esneklik denge ve koordinasyon gibi temel motorik özellikleri içermesi sebebiyle çocuklarımızı fiziksel yönden geliştirirken, takım sporu olması sebebiyle de çocuklarımızı sosyal yönden geliştirmektedir. Basketbol sporu çocuklarımızın, sorumluluk duygusunu geliştirirken, hızlı ve doğru karar alabilmesi gibi zihinsel özelliklerini de geliştirmektedir.
HİDO BASKETBALL ACADEMY
HİDO BASKETBALL ACADEMY 2008 yılında Kadıköy / Moda da antrenmanlarına 142 sporcu ile başlamıştır. Kendine misyon olarak daima sporun birleştirici yüzünü benimseyen spor okullarımız Türk sporuna başarılı sporcular yetiştirmeyi hedeflemiştir.

2011 Yılında Merkezimiz olan Hidayet Türkoğlu Sports Arena’yı açarak büyümeye başlayan Spor Okullarımız Basketbol ve Yüzme Branşları ile hizmet vermeye başlamıştır.

HİDO BASKETBALL ACADEMY, kısa vadede bir çok şehirde, toplamda 25 spor okulunu faaliyete sokmuştur. Adana’da da Eral Okulları ile anlaşarak 2021 yılı Ekim ayı itibari ile faaliyetlerine başlayacaktır.
HİDAYET TÜRKOĞLU KİMDİR?
Türk spor yöneticisi, eski NBA ve milli takım basketbolcusu. Hâlen Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığı yapmaktadır. 2,08 metre boyundaki Türkoğlu aktif kariyerinde forvet (3 numaralı mevki) olarak görev almaktaydı. Ayrıca, gerektiği zaman 1-2-4 numaralarda da oynayabilmekteydi.

Türkiye’de Hido ve lakabıyla çağrılan Hidayet Türkoğlu, 1999-00 sezonun sonunda Efes Pilsen’den Sacramento Kings’e transfer oldu. San Antonio Spurs’da bir yıl forma giydikten sonra, 2004 yılından 2009 yılına kadar Orlando Magic’de oynadı. 2008’de 19,5 sayı, 5,7 ribaund ve 5 asist ortalamasıyla en çok gelişme kaydeden oyuncu (MIP) ödülüne layık görüldü. 2009 yılında, takımıyla NBA finaline kadar ulaştı. 2009 yılı yazında Toronto Raptors takımıyla 5 yıllığına kontrat imzaladı, 2010-11 NBA sezonunun başında Phoenix Suns takımına transfer olduktan kısa bir süre sonra Orlando Magic’e takas oldu.

1998 yılından bu zamana kadar Türkiye millî basketbol takımının formasını 269 kez giyen Hidayet, 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ve 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan kadrolarda yer aldı. 13 Kasım 2015’te basketbolu bıraktığını açıkladı. NBA hayatına son veren Hidayet Türkoğlu, 16 Kasım 2015 tarihinde Türkiye Basketbol Federasyonu’nun CEO’su olmuştur.

Hidayet Türkoğlu, 26 Ekim 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’da Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı seçildi.

4 Kasım 2021'de yapılan olağan genel kurulda yeniden başkan seçildi.
BASKETBOL KARİYERİ
Yıllar / Oynadığı Takımlar
1998-2014 A Milli Takım
1996-2000 Efes Pilsen
2000-2003 Sacramento Kings
2003-2004 San Antonio Spurs
2004-2009 Orlando Magic
2009-2010 Toronto Raptors
2010 Phoenix Suns
2010-2014 Orlando Magic
2014-2015 Los Angeles Clippers

VELİ BİLGİLENDİRME

18 Eylül 2023 Pazartesi günü Basketbol kurslarımız başlayacaktır. Okul içi ve okul dışından 05-15 yaş arasında isteyen herkes kayıt yaptırabilir. Antrenmanlarımız 60 dk olup Eral Okulları Çukurova Kampüsü Kapalı Spor Salonunda yapılacaktır. Antrenmanlarda servis olmayacaktır. Antrenman kıyafeti antrenman ücretinin dışında bir defaya mahsus okulumuzun kıyafet satış bölümünden alınacaktır.

DEĞERLİ VELİMİZ;
2022-2023 Eğitim öğretim döneminde yapılması planlanan basketbol kursu çalışmalarımız bu yıl da devam etmekteyiz.

NEDEN BASKETBOL?
Spor branşları içerisinde basketbol; hız, atletizm, esneklik denge ve koordinasyon gibi temel motorik özellikleri içermesi sebebiyle çocuklarımızı fiziksel yönden geliştirirken, takım sporu olması sebebiyle çocuklarımızı sosyal yönden de geliştirmektedir. Basketbol sporu çocuklarımızın, sorumluluk duygusunu geliştirirken, hızlı ve doğru karar alabilmesi gibi zihinsel özelliklerini de geliştirmektedir.

KİMLER KATILABİLİR?
İlkokul ve ortaokul öğrencileri katılabilirler.

GÜN VE SAATLER:
Haftada iki gün birer saat yapacak olduğumuz kurslarımızın yaş gruplarına göre çalışma saatleri aşağıda yazmaktadır. Kursumuza başvuru fazla olduğu takdirde yeni gruplar açılacaktır.

ilkokul
Pazartesi ve Çarşamba 16.30 - 17.30

Ortaokul
Pazartesi ve Çarşamba 17.30 - 17.30

KURS YERİ:
Türkmenbaşı Eral Kampüsü Kapalı Spor Salonu

ÜCRET:
Aylık 1350 TL
Antrenman Forması: 700 TL
Fiyatlara  KDV dahildir.

NOTLAR:

• Kurslarımıza kayıt yaptırdıktan sonra çalışmalarımıza katılabilirsiniz
  • Çalışmalarımız belirli sayıda öğrencimizin katılması ile oluşturulan gruplara göre yapılabilmektedir. Bu sebeple kayıt olup çalışmalara katılmaya başlayan öğrencimize çalışmaları bırakması durumunda ücret iadesi yapılmamaktadır.
  • Çalışmalarımızda servis imkânı bulunmamaktadır.
  • Basketbol kursumuz, okulumuz ders saatlerinin dışındaki saatlerde yapılacak olup ek ücretlendirmeye tabi olacağı için katılım zorunlu değildir.

Antrenman kıyafeti: Sporcu öğrenciler antrenmanlara gelirken yanlarında spor çantası bulundurmak zorundadırlar. Spor çantasında yedek kıyafetleri, suyu, meyvesi ve antrenman ayakkabısı bulunması gerekmektedir. Antrenmanlarda dışarıda giyilen ayakkabı kullanılmamaktadır. Antrenmanlarda Eral Okulları Çukurova Kampüsümüzün kıyafet satışı bölümünden almış oldukları basketbol kursu kıyafetlerimiz giyilecektir.

starstar-emptychevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram