Covid-19 Önlemleri

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi kapsamında okulumuzda hızlı bir şekilde sağlık ve hijyen tedbirleri ciddiyetle hayata geçirilmiştir. COVID-19 Pandemisinin tüm dünyada ve ülkemizde devam ettiği dikkate alınarak, bugüne kadar alınan önlemler ve tüm uygulamalar aynı özen ve hassasiyetle devam etmektedir.

ERAL Okulları olarak yeni eğitim-öğretim döneminde tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın sağlığının korunmasına yönelik yeni uygulama ve önlemler, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuzlarda belirlenen sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı ile ilgili sağlık güvenliği kurallarına okullarımızda hassasiyetle uyulmakta ve yönergeler pandeminin seyrine göre gerekli durumlarda sık sık güncellenmektedir.

Okul çalışanlarımıza Covid-19 ve kişisel hijyen eğitimleri verilmekte ve düzenli aralıklarla eğitim tekrarları yapılmaktadır.

Tüm açık ve kapalı alanlarda sosyal mesafeyi koruma amacıyla gerekli işaretlemeler yapılmıştır.

Kampüs girişlerinde belirlenen noktalara maske kullanımı, el hijyeni, sosyal mesafe gibi enfeksiyon önlemlerini içeren afiş ve posterler asılmış ayrıca okulumuzun açık kapalı alanlarına dezenfektan makinaları yerleştirilmiş, okul girişlerinde ise maske bulundurulmaktadır.

Tüm kampüs girişlerinde temassız ateş ölçer ile ölçüm yapılmaktadır. Ateşi 37.5 derece ve üstü olan öğrencilerimiz okula alınmayacaktır.

Ateşi yüksek olan öğrenci ve/veya çalışanlar doğrudan revire yönlendirilmektedir. Ateşi yüksek olan öğrenciler okul hemşiremiz tarafından izolasyon odasına alınır, ailesi ile iletişime geçilerek, öğrenci aileye teslim edilir. Öğrencinin durumu telefon takibi ile yapılır.

Servis kullanan öğrencilerimizin ateşleri hem servislerde hem de okul girişlerinde ölçülecektir.

Kampüslerimizin Covid-19 salgınına karşı dezenfektasyonu hususunda etkin ve güvenli bir çözüm olan Nano Clear Gümüş İyon teknolojisi kullanılmakta, bu uygulama düzenli aralıklarla sınıflar, koridorlar, kantin ve yemekhanemizde tekrarlanmaktadır.

Kapalı alanlar doğal havalandırma yöntemleriyle düzenli olarak havalandırılmaktadır.

Değişen koşullar ve ilgili bakanlıkların yönergeleri dikkatle ve titizlikle takip edilmekte, tüm okul topluluğumuzun sağlığı için gerektiğinde geliştirmeler yapılmaya devam edilmektedir.