Yabancı Diller

Eral okulları ilköğretim yabancı dil programımız öğrencilerin ilgi duyduğu belirli temalar etrafında şekillendirilmiştir. Yabancı dil programlarımız ile öğrencilerimizin hedef dilde ömür boyu ihtiyaç duyacakları kullanım alanlarına göre uygulanmaktadır. Öncelikli amacımız yabancı bir dili sevdirmek ve dil öğreniminde de çok vurgulanan farklı kültürlere saygı ile yaklaşma özelliğini erken yaştan itibaren kazandırmaktır. İlköğretim yabancı dil programımız öğrencilerimize interaktif ve yaratıcı bir öğrenme ortamı oyun ve etkinliklerle, öğrenci merkezli olarak ve kendilerini yazılı ve sözlü olarak akıcı bir şekilde ifade edebilmeleri üzerine uygulanmaktadır.
İletişime Geçin
İlkokul kademelerimizde hedeflenen İngilizce düzeyi ise ilkokul dördüncü sınıfa kadar Avrupa Dilleri Ortak Çerçevesine göre (CEFR) öğrencilerimizin A1+/A2 seviyesine ulaşması hedeflenmektedir. Derslerde öğrenci eğitimin odak noktasındadır, aktiviteler ilgi çekici ve günlük hayatla bağlantılıdır. Dijital kullanım açısından kuvvetli ve yetkin metodolojisi olan eğitim-öğretim kitapları kullanılmaktadır. Kendi kültürel kimliğinin farkında olarak yetişen öğrencilerimiz, öğrendikleri dili konuşan ülkelerin kültürel değerlerini de tanıyarak çok kültürlülük bilinci kazanır. Bu sayede diğer kültürlere hoşgörü ve saygı gösteren öğrencilerimizin, dünyanın her yerinde yaşayabilecek bireyler olarak yetişmeleri en büyük amacımızdır.
Bu süreçte, öğrencilerimiz okulumuz tarafından düzenlenen Quiz Show (İngilizce-Almanca Bilgi Yarışması), Spelling Bee (Heceleme Yarışmaları), Kahoot ve Wordwall uygulamaları, gibi etkinliklerde hedef dili eğlenceli bir şekilde kullanmaktadır.

İlköğretim Yabancı Dil Uygulamalarımız

İngilizce Dijital Platformlarımız
İlkokullarımızda öğrencilerimizin yüzlerce yabancı yayına ulaşabildikleri ve her hafta yabancı öğretmenler tarafından ödevlendirmeler ile çalışma yapılabilen dijital yabancı dil öğretim platformları kullanılmaktadır. Bu platformlar sayesinde öğrencilerimiz sadece okulda değil, bulundukları her ortamda bu yayın ve kaynaklara ulaşarak yabancı dillerini aktif tutma imkanına sahip olabilmektedir.
Sunum Beceri Teknikleri (Presentatıon Skills)
Yabancı dilin kullanımına önem veren ilkokul kademelerimizde öğrencilerimizin yaş ve seviyelerine uygun sunum teknik ve becerileri yabancı dilde 1. Sınıfın ikinci döneminden itibaren kazandırılmaya başlanır. Öğrenilen bir konu üzerinde öğrencilerimiz seviyelerine ve yaş gruplarına uygun olarak yabancı dili öğrenilen kalıplar üzerinden üreterek ve cümleleri kendileri oluşturarak arkadaşlarına sunmaktadırlar. Örneğin 2. sınıf öğrencilerimiz en sevdikleri evcil hayvanları arkadaşlarına kısa bir şekilde anlatarak hem dil özgüveni kazanırlar hem de dili uygulama imkanına sahip olurlar.
Cambridge Esol Sınavları
Eral okulları ilkokul öğrencilerimiz istediği taktirde uluslararası düzeyde Avrupa Birliği Diller ölçeği üzerinde yer alan (A1-A2) seviyelerinde dil becerilerini Cambridge Üniversitesi ESOL sınavlarına girerek sertifikalandırabilmektedirler. İlkokul seviyesinde STARTERS, MOVERS ve FLYERS seviye sınavları senede bir kez olmak üzere okullarımızda gerçekleştirilmektedir. Sınavı başarı ile geçen ilkokul öğrencilerimiz dünyaca geçerli İngiltere onaylı sertifikalarını portföylerine ekleme şansına sahip olmaktadırlar.
Dışarı Aktivitelerimiz (Outdoor Activities)
İlkokullarımızda uygulamış olduğumuz beden eğitimi ve İngilizce derslerinin harmanlanmasıyla meydana gelen bir disiplinler arası çalışmadır. Bu etkinlik çocuklarımıza aynı anda farklı şeyler düşünebilme becerisini geliştirir ve derslerin birlikte de kullanılabildiğini görerek bu derslerin hayatın içinden olduğunu fark etmelerini sağlar. Yönergeler ile birlikte vücutları hareket halinde iken duydukları ve gördükleri İngilizce kelimeler kalıcı hafızaya yerleşerek daha hızlı bir öğrenme sağlanır. İlkokullarımızda bu tarz çalışmalar her dönem periyodik olarak gerçekleştirilmektedir.
Yeni Yıl Partisi
İngilizce zümresi olarak ilkokullarımızda her yıl düzenlediğimiz New Year (Yeni Yıl) temalı partimizin amacı yeni yılı coşkulu bir şekilde karşılamak ve dil açısından farkındalık yaratmaktır. Öncesinden hazırlamış olduğumuz çeşitli etkinliklerin ve İngilizce oyunların amacı öğrencilerimizin dil açısından özgüvenlerini arttırmak, kelime dağarcıklarını genişletmek ve en önemlisi birlikte eğlenceli ve öğretici vakit geçirmektir. Parti günü önceden hazırlanan ve yabancı dili kullanım hedefli etkinliklerimiz ile anaokulu yaş gruplarına dili kullanma alanı yaratılmaktadır.
Kostüm Partisi
Yabancı dil eğitiminin hedefi olan uygulanabilir etkinlikler ile pekiştiğinin bilince olan ilkokullarımız, her yıl düzenlediği kostüm partisi ile öğrencilerimize renkli bir öğrenme ortamı yaratmaktadır. Öğrencilerimiz kendi istedikleri ya da dizayn ettikleri kostümleri ile çeşitli İngilizce etkinlikleri uygulayarak ve oyunları oynayarak hem keyifli hem de öğretici bir gün geçirirler.
İngilizce Hece Yarışması (Spelling Bee)
Hece yarışmalarımız 2.3.ve 4. sınıf öğrencilerimiz için uygulanmaktadır. Öğrenciler İngilizce bilgilerini ve İngilizce kelimeleri nasıl doğru bir şekilde hecelediklerini velileri, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaşmaktan heyecan duymaktadırlar. İngilizce kelimeler yazıldıkları gibi okunmadıkları için bu, geliştirilmesi gereken önemli bir beceri olmuştur. Kelimeleri harf -harf söylemek aynı zamanda zihni eğiten ve hafızayı güçlendiren bir aktivitedir. Kelime yarışması öğrencilere hedef koymayı, hedefe yönelik stratejiler geliştirmeyi ve hedefe ulaşmak için düzenli çalışmak gerektiğini gösteren ayrıca öğrencilerin özgüvenlerini geliştirmeye yönelik bir yapıya sahip samimi bir yarışmadır.

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram