Eral'da Ortaokul

Güçlü akademik faaliyetleri ve sosyal etkinlikleri ile bütünleştirilmiş bir program sunan Özel Eral Ortaokulu, kendine özgü yoğun bir eğitim-öğretim sistemine sahiptir.
Eral Okulları 5. sınıf itibariyle ilkokuldan henüz geçmiş öğrencilerine tamamen branşlaşma, ödev sistemi, sınav sistemi gibi konularda yaşayacakları muhtemel zorluklara yönelik oryantasyon çalışmalarıyla destek olarak ortaokul sürecine hazırlamaktadır.
İletişime Geçin
Konu Tarama Sınavları belirli periyotlarda düzenli olarak yapılmakta ve konu analizli sınav sonuçları velilerle paylaşılmaktadır.
Eral Gelişim İzleme Sınavları (EGİS) ile öğrencilerin sınav branşlarındaki eksiklikleri tespit edilerek eksik kazanımlara yönelik EGP (Eral Gelişim Tamamlama Programları) ile etüt dersleri planlanmaktadır.
Soru çözüm uygulamaları ile Yeni nesil soru çözümlerinin yanı sıra öğrencilerin yapamadıkları soruları sormaları için ortam yaratılarak eksikleri tamamlanmaktadır. Sınav soru çözüm çalışmalarında öğrencilerin sınavlarda yapamadıkları soruların açıklamaları hemen yapılarak eksik bilgilerle devam etmelerinin önüne geçilmektedir.
İhtiyaç dâhilinde belirlenen konu ve derslere yönelik Grup ve Sınıf dersleriyle telafi çalışmaları yürütülmektedir.
Branş taramaları ile ilgili alandaki eksikler tespit edilmekte ve buna yönelik çalışmalar yapılmaktadır.
Türkiye Geneli sınavlarla (ÖZDEBİR, TÖDER vs.) öğrencilerimizin ülke genelindeki durumu ve sıralamaları takip edilmektedir.
LGS Hazırlıkları
LGS maratonunda 7. sınıflarımız, yaz tatilinde okul kapandıktan sonra 2 hafta ve okul açılmadan önceki 2 hafta kamp programı ile 8. sınıf sürecine ön hazırlık yapmaktadırlar.

8. sınıflarımızda bütün bu çalışmaların yanı sıra Gece Kampları, Haftasonu ek çalışmaları, Ara tatil ve Sömestr Kampları, sınavdan önce 3 hafta boyunca yapılan yoğunlaştırılmış LGS Kamp Programı ile sınav maratonunda etkin çalışmalar yürütülmektedir.

8. sınıflarımızda yürütülen Özel Koçluk Sisteminde küçük gruplara destek olan koç öğretmen, her öğrencinin bireysel olarak takibini yapmakta ve idare-rehberlik koordinasyonunda gelişimini izlemektedir. Veli ile periyodik iletişim kurarak süreçteki olumlu-olumsuz yönleri paylaşmakta ve çözüm üretmektedir. Uyku düzeninden teknoloji kullanımına, ödev takibinden soru çözüm sayısına kadar birçok noktada öğrenci ile özel olarak ilgilenmektedir.
Rehberlik Birimi
Rehberlik Birimimiz süreçte öğrencilerimize grup görüşmeleri, bireysel görüşmeler ve sınıf çalışmalarıyla destek vermekte; ortaokul boyunca çeşitli konularda sunumlar yaparak öğrencilerimizi desteklemektedir. (Sınav Kaygısı, Etkili ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri, Teknoloji Bağımlılığı, Akranlar arası iletişim, Ergenlik, Sınav Bilgilendirme, Soru Çözme Teknikleri vs.)
Eral ESA (Eğlence-Sanat-Akademi)
Eral ESA (Eğlence-Sanat-Akademi) etkinlikleri kapsamında okulumuzda birçok sanat faaliyeti yürütülmektedir. Kendi alanlarındaki başarılarıyla tanınmış önemli sanatçıları velilerimizle ve öğrencilerimizle buluşturmak adına söyleşiler, konserler, imza günleri, tiyatro sunumlar, müzik dinletileri düzenlenmektedir. Şehir içi ve dışı kültürel gezilerle keyifli organizasyonlar yapılmaktadır.
Sosyal Yardım Faaliyetleri
Sosyal Yardım faaliyetleri kapsamında Kardeş Okul, LÖSEV gibi çeşitli kurumlara destek olacak önemli kermesler ve organizasyonlara imza atılmaktadır.
Spor Okulları, Yaz Okulları
Aktif ortaokul öğrenci kulüpleri ile öğrencilerimizin ilgi alanlarına yönelik çalışmalar yıl boyunca devam etmektedir. Spor Okulları, Yaz Okulları geniş içerik yelpazesiyle sanattan spora, bilimden robotiğe kadar birçok alanda eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Okulumuz HİDO Basketbol Okulları’nın Adana’daki faaliyetlerini yürütmektedir.
Değerler Eğitimi
Değerler Eğitimi ilkokulda olduğu gibi ortaokulda da etkin bir şekilde öğrencilerimize her ay bir değerle ilgili önemli kazanımları edindirmektedir. Hikaye, şiir, kısa film, karikatür, resim yarışmaları ile o ayın değeri ile ilgili okul çapında faaliyetler düzenlenmektedir.
Yarışmalar
Münazara yarışmaları, Genel Kültür-Bilgi Yarışmaları ile eğlenirken öğrenmeleri sağlanırken sınıflar arası düzenlenen Playstation Turnuvası, Langırt Turnuvası, Akıl Oyunları; Voleybol, Basketbol, Futbol Turnuvaları gibi faaliyetlerle öğrencilerimizin motivasyonu desteklenmektedir.
Okulum Temiz
Beyaz Bayrak ve Yeşil Bayrak ödüllü okulumuzda; çevre, temizlik, geri dönüşüm, atık toplama gibi konulara önem verilmekte ve bu kapsamda çalışmalar organize edilmektedir. Eral Okulları, belirli standartlara sahip olarak ‘Okulum Temiz’ Belgesini almayı hak etmiştir.
Yabancı Dil
Yabancı dil eğitimine önem verilen okulumuzda İngilizce ve Almanca dersleri verilmektedir. Her yıl Uluslararası Cambridge Sınavlarına hazırlanılmakta ve MUN Konferanslarına katılım sağlanmaktadır. Native speaker denilen yabancı öğretmenlerle desteklenen İngilizce eğitiminde öğrencilerimiz, dili orijinden duyarak telaffuzlarını da geliştirme imkanı bulmaktadırlar.
Eral Puan Kartı
Öğrenci motivasyonuna önem veren okulumuzda uygulanan Eral Puan Kartı sistemiyle öğrencilerimiz akademik, sosyal birçok alanda olumlu davranış ve başarılarını hediyelere dönüştürmektedirler. Herhangi bir alanda başarı gösteren her öğrenci desteklenmektedir.

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram