Voleybol

İlköğretim ve lise yaş gruplarında yaptığımız voleybol çalışmalarımız çocukların denge, koordinasyon ve kas gelişimlerini desteklemek açısından önemlidir. Voleybol takım sporu olması sebebiyle de arkadaşlık becerilerini geliştirme ve sosyalleşmesi açısından çocukların psikomotor olduğu kadar bilişsel ve duyusal alanının da gelişmesinde çok önemlidir.

Voleybol sporunun diğer takım sporlarından ayıran en önemli özelliği arada file olması sebebiyle mücadelede file üstünde ve file gerisinde olarak karşı takımın herhangi bir oyuncusuna temas etmeden yapılmasıdır. Bu durum çocukların konumlanma, hızlı düşünme ve bir sonraki adımı belirleyerek stratejik olarak becerilerini geliştirir.
Kurs Başvuru Formu