Eral'da Lise

Güzelyalı ve Çukurova kampüslerimizin her ikisinde de hem Anadolu lisesi hem de fen lisesi bulunmaktadır. Eral fen liseleri öğrenci alımını LGS sonucuna göre yapmaktadır. Hem Anadolu hem de fen lisesinde sınırlı kontenjanla devam eden lisemiz, dört yıl kesintisiz eğitimi hedefler; öğrencinin bu süreçteki tüm ihtiyaçlarına cevap verecek programlar planlar.
9.sınıftan 12.sınıfa kadar giderek yoğunlaşan eğitim programımız, 12.sınıfta yapılan tam donanımlı bir üniversite sınavı hazırlıkla mezunlarını yeni yuvalarına uğurlar.
Alanında uzman olduğu kadar, öğrenci iletişiminde de usta öğretmenlerle yalnızca alan derslerini değil, hayatı da öğrenerek büyürler.
İletişime Geçin
9.ve 10.sınıfta temel yeterlilik eğitimleri alan öğrenciler, sene başında akademik takvimde de belirtilen tarihlerde Eral Gelişim İzleme Sınavları (EGİS) ve Konu Tarama Sınavları (KTS) ile sürekli takip edilir. Başarıya giden yolda verimli bir süreç değerlendirmesi esastır. Bu nedenle her öğrencinin sınıf içi performansını takip eden ve veliye düzenli dönütler veren bir öğrenci koçu vardır. Koçlar, işin uzmanı rehber öğretmenlerimize de öğrenci ile ilgili bilgi akışı sağlar.
11.sınıfta bir sınav öğrencisi gibi değerlendirilen öğrencilerin programları da gece kamplarıyla, hafta sonu kamplarıyla, sömestir kamplarıyla, deneme sınavlarıyla yoğunlaşır. 11.sınıfın bittiği yaz öğrencilerimiz, artık birer sınav hazırlık öğrencisidir. Haziran ayında başlayan TYT kampımızda öğrenciler, 9.ve 10.sınıfın konularını en baştan alarak, seviyeye göre oluşturulan sınıflarda tamamlarlar. Güz dönemi ile beraber başlayan okul programında 12. Sınıf öğrencileri hem AYT hem TYT konularını iki farklı koldan işlerler. Hemen her hafta yapılan deneme sınavları ve Türkiye geneli sınavlarla, yoğun kamp programlarıyla sınava hazırlanırlar.
Ergenliğin ve sınav hazırlığın zorlu yolunda, birey olmaya çalışan gençlerimiz, tüm lise öğrenimleri süresince uzman rehber öğretmenler tarafından takip edilirler. Rehber öğretmenlerimiz öğrencilerle düzenli görüşmeler yaparak motivasyonlarını ve ders çalışma performanslarını artırmaya çalışırlar. Mesleki yönelim, sosyal uyum, akademik başarı gibi pek çok konuda çeşitli envanterler uygulayarak, öğrenciyi doğru tanımaya çalışırlar. Rehber öğretmenlerimiz üniversite tercihleri tamamlanana kadar öğrencilerimizin yanında olurlar.
Eral lisesi öğrencileri sporda ve sanatta da kendilerini gösterirler. Şampiyon takımlarla yıl içinde gururlanan okulumuz, sene sonunda sahnelenen tiyatro oyunuyla da velilerimizin alkışını alır. Yıl içinde yapılan törenler, kutlamalar, özel gün etkinliklerinin tamamı okul idaresince planlanır ve öğrenciler tarafından sahnelenir. Öğrencilerimizin aktif rol aldığı etkinlikler, yardım kampanyaları, yıl sonu sergileri ve bilim şenlikleriyle devam eder.
Erallı olmak; bilimde, sanatta, eğlencede, akademide var olmaktır.

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram