İkinci Adım Eğitimi

Eral Okulları Çukurova Kampüs Anaokulu ve Eral Mini Anaokulu bünyesinde İkinci Adım Okul Öncesi Programı uygulanmaktadır.

Dünyanın 18 ülkesinde 30 milyon çocuğa ulaşan İkinci Adım Projesi orijinal adı ile Second Step Commitee for Childen tarafından geliştirilmiş bir programdır.

İkinci Adım Programı çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen, yapılandırılmış, önleyici programdır. Okul öncesi (4 yaş) anasınıfı (5 yaş) düzeylerine uygun hazırlanmış programları vardır. Empati, dürtü kontrolü, öfke yönetimi ve program çözme alanlarına ait farklı alt becerilerini geliştirir.

Öğrenme Becerileri

• Öz düzenleme yapabilen çocuklar öğrenmeye daha açıktırlar.
  • Bu program çocukların öz düzenleme becerilerini Beyin Geliştirme Oyunları ve Öğrenme Becerileri Ünitesi’ndeki yönergelerin kullanılması ile geliştirir.
  • Öğrenme Becerileri; empati geliştirme, duygu yönetimi, problem çözme gibi becerileri edinmenin temel taşıdır. Tüm ünitelerde öğrenme becerileri kullanılmaktadır.

Empati

• Empati kurabilen çocuklar okulda daha başarılıdır, daha az agresif davranışlar gösterir, arkadaşları tarafından daha çok sevilir ve bu çocukların sosyal yetenekleri daha fazladır.
  • Program çocuklara, kendilerinin ve başkalarının duygularını tanımlama ve başkalarının bakış açılarını anlama gibi beceriler kazandırarak empati geliştirmelerine yardım eder.
  • Başkalarının duygularını anlayabilen ya da hissedebilen çocuklar, güçlü duyguları ile baş etme ve problemlerini çözmeye hazırdırlar.

Duygu Yönetimi

• Güçlü duygularını fark eden ve kendini sakinleştirebilen çocuklar, bu duygularla daha iyi baş eder ve daha az agresif davranışlar sergilerler.
  • Program, çocukların güçlü duygular nedeni ile olumsuz davranışlar sergilemelerini engelleyen yöntemler öğretir.
  • Sakinleşmeyi bilen çocukların problem çözme, başkalarıyla iyi anlaşma gibi becerileri de daha fazla gelişmiştir.

Arkadaş Becerileri ve Problem Çözme

• Arkadaşlarıyla problemlerini çözebilen çocuklar daha az dürtüsel ve daha az agresif olur. Dürtüsel ve agresif davranışlar, çocukların okul başarılarını ve günlük yaşantılarını etkileyebilir.
  • Program, çocuklara arkadaşlarıyla olan problemlerini çözmek ve arkadaş edinmek için iki adımı olan bir yöntem öğretir.
  • Problemlerini çözebilen ve arkadaşlarıyla geçinebilen çocukların okula uyumları daha yüksek olur.
Bu yazı 21 Eylül 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.
Bu yazılar da ilginizi çekebilir