İlkokula Hazırlık Çalışmaları ve Seslerin Rengi

İlkokula Hazırlık Çalışmaları, çocukların okuma yazma sürecini destekleyerek hazırbulunuşluklarına katkı sağlayacak becerileri kapsamayı amaçlar. Okul Öncesi eğitim ise çocukların alacakları eğitim ve tecrübeler ışığında kazanılması beklenen davranış, tutum ve beceriler, öz yeterlilik gibi unsurlarla bu amaca hizmet etmeyi planlayarak hareket eder.

Çocuklar, okul öncesi eğitimde onlara neler kazandırılması gerektiğiyle ilgili kazanımların öneminin farkında değildir. Bu becerileri edinirken yaratacağınız güven ortamını, güdülenme ve dikkat çekici etkinliklerinizi, süreçteki aktif rollerini, edindikleri yeni bilgilerin onlara kendini nasıl hissettirdiklerini daha çok önemsemekle meşguldürler.

Yapılan çalışmaları bütünsel bir yapıda ele alacak olursak gelişim alanları bize bu konuda rehber olabilir. Sosyal duygusal alanda; “kurallar dahilinde hareket etme, söz almak için sırasını bekleme ve etkili dinleme, grupça hareket etme gibi becerileri gelişirken psiko motor ve bilişsel alanda el göz koordinasyonu gerektiren çalışmalarla yeterli olgunluğa erişmiş olma, yönergelere uyma, akademik bilgiler olan matematik kavramları ve okuma yazmaya hazırlık çalışmalarını da kendi içerisinde barındırarak bu gelişim yolunu tamamlama da eğitime destek olur.

Biz “Eral Mini” çatısı altında çocuklarımıza gerekli olan akademik çalışmaların yanında güvenli ortam fırsatları sunarak onları ilkokul öğretimine kendinden emin, öğrendiklerinin farkında bilinçli bireyler olarak hazırlamayı amaç ediniyoruz. Programımız dahilinde gerekli akademik alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra okulumuza gelen ilkokul öğretmeniyle iş birliği içinde çocuklarımızla ses çalışmaları yaparak ilkokula hazırlık noktasına ulaşmak için varılacak sonuca sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu aşamadaki gayemizin çocuklara sadece okuma yazma öğretmek olmadığını günlük hayatımızda içimizde yaşayan seslerin farkına vardırmak olduğunu ortaya koyuyoruz. "Bebeğinizi uyuturken " e,e,e" sesini kullanarak uyuttuğunuzu, şaşırdığınız zaman "aaa" sesiyle hissinizi yansıttığınızı, güzel bir şey gördüğümüz zaman "ooo çok güzel" gibi ifadeleri kullanarak bu seslerin harflere dönüş yolculuğunu yaşamın içindeki örnekleriyle anlattığımızı düşünüyoruz.

Ayrıca “Eral Mini” öğrencileri ilkokula hazırlık çalışmalarıyla sadece akademik becerilere yoğunlaşmakla kalmayıp seslerin hayattaki renklerini kullanarak yaşamlarındaki en güzel tabloyu çizerek sergiler ve sizlere şu mesajı gönderirler:

"Mini Mini 1’ler olmak için hazırız"

Bu yazı 11 Mart 2022 tarihinde kategorisinde yayınlandı.
Bu yazılar da ilginizi çekebilir