Yabancı Dil Etkinlikleri

Küçük yaşlardaki çocukların, yabancı dil konuşmayı büyüklerden daha hızlı öğrendiği kanıtlanmıştır. Eral miniler olarak engin tecrübe ve donanıma sahip İngilizce öğretmenlerimizle çocukları kucaklamak ve onlara zengin bilgiler aktarmak için kollarımızı açtık. Okul öncesi eğitiminde ikinci bir dilin programda yer alması çocuğun hem dil hem de zihinsel gelişiminde çok büyük yarar sağlamaktadır. Okulumuzda İngilizce eğitimi, çocukların ilgi ve yaş seviyelerine uygun, gelişim ve öğrenme seviyeleri göz önüne alınarak farklı oyun ve etkinlikler eşliğinde yapılmaktadır. Görsel, işitsel ve yaparak-yaşayarak öğrenmeye dayalı aktivitelerle İngilizce iletişim aracı olarak kullanılmaktadır. Native derslerinde kendilerini İngilizce ifade etmeye çalışarak iletişim kurma becerileri geliştirirler. İngilizce dersleri her gün düzenli olarak işlenir. Akıllı tahta eşliğinde hikâyeler, şarkılar, resimli kartlar, afişler gibi çeşitli materyaller yardımıyla ayrıca kelimeler ve cümle kalıpları, dramatizasyonlar, renkler, şekiller, eşleştirme oyunları ile çocukların eğlenerek öğrenmelerine zemin hazırlanır. Çocuklar, kendi kültürlerinden farklı kültürlerin farkına varır. Bu beraberinde daha geniş uluslararası bir kültür anlayışını benimsemelerini sağlar. Okulumuzda okul öncesi çağındaki öğrencilerin İngilizce öğrenmeleri için hazırlanmış özel bir program uygulanmaktadır. Ayrıca yabancı öğretmenlerin girdiği skills derslerinde öğrencilerimiz dilin dört temel becerisinden dinleme ve konuşma yeteneklerini iletişimsel bir metod kullanarak geliştirirler.

New Year Partisi

İngilizce zümresi olarak anaokullarımızda düzenlemiş olduğumuz New Year temalı partimizin amacı yeni yılı coşkulu bir şekilde karşılamak ve dil açısından farkındalık yaratmaktı. Öncesinden hazırlamış olduğumuz çeşitli etkinliklerin ve İngilizce oyunların amacı çocuklarımızın dil açısından özgüvenlerini arttırmak, kelime dağarcıklarını genişletmek ve en önemlisi birlikte eğlenceli ve öğretici vakit geçirmekti. Parti günü önceden hazırlamış olduğumuz poke-a-tree, roll the snowball gibi New Year temalı kelime oyunlarımızı çocuklara oynatarak öğretmiş olduğumuz kelimeleri pekiştirdik. Parti sonunda yine New Year temalı İngilizce şarkılarla dans edip hem çok eğlendiler hem de çok sayıda kelime öğrendikleri bir gün geçirdiler. Böylece okuldaki tüm çocuklar yeni yılı çeşitli aktiviteler yaparak arkadaşları ve öğretmenleri ile kutladılar.

Children’s Right Day

Anaokullarımızda düzenlemiş olduğumuz Children’s Right Day etkinliğinin amacı çocuklarımızı hakları hakkında bilinçlendirmek ve aynı zamanda İngilizce yeni kelimeler öğrenip farkındalık kazanmalarını sağlamaktı. Hafta boyunca derslerimizde anlattığımız bu özel gün için aynı zamanda çocuklara konuyla alakalı İngilizce kelimeler de öğrettik. Pankartlarda çocuk haklarının İngilizceleri yer alıyordu. Hazırladığımız pankartları çocuklarımıza verdik ve bahçemizde yürüyüş yaptırttık. Bu etkinlik çocuklara hem özgüven kazandırdı hem de hakları hakkında bilinçlenmelerini sağladı.

Gym English

Anaokullarımızda uygulamış olduğumuz Gym English; beden eğitimi ve İngilizce derslerinin harmanlanmasıyla meydana gelen bir disiplinler arası çalışmadır. Bu etkinlik çocuklarımıza aynı anda farklı şeyler düşünebilme becerisini geliştirir ve derslerin birlikte de kullanılabildiğini görerek bu derslerin hayatın içinden olduğunu fark etmelerini sağlar. Yönergeler ile birlikte vücutları hareket halinde iken duydukları ve gördükleri İngilizce kelimeler kalıcı hafızaya yerleşerek daha hızlı bir öğrenme sağlanır.

Bu yazı 21 Şubat 2022 tarihinde kategorisinde yayınlandı.
Bu yazılar da ilginizi çekebilir