Müzik Eral’ın Gıdasıdır

Çin filozofu Konfüçyüs, kişiler ve toplumlar üzerinde müziğin etkisini şöyle tarif etmiştir:
“Bir milletin mutlu ve ahlaklı bir şekilde idare edilip edilmediğini anlamak isterseniz o memleketin müziğini dinleyiniz. Müzik devlet kurar, devlet yıkar.”

muzik-eranin-gidasidir2

Müzik, insan yaşamının her döneminde; (çocukluk, gençlik, yetişkinlik, yaşlılık) onunla birlikte yaşayan, insanın onsuz edemediği bir olgudur. İnsanda güzellik duygusu oluşturmakla birlikte, aynı zamanda insanı düşündürmesi de gereken müzik sanatının amacı tüm sanat dallarında olduğu gibi, öncelikle güzellik duygusunu oluşturmaktır.

Her insan, yaşamı boyunca, eğitim ve öğretimini sürdürürken çok yönlü bir müzik ortamı içinde bulunur. Çocukların ve gençlerin sağlam bir ruh ve kişilik eğitimi almalarında müzik eğitiminin önemli bir yeri vardır. Bu nedenle, okulumuzda öğrencilerimizin müzik konusunda kendilerini geliştirebilmeleri için onlara her türlük imkanı sağlıyoruz. Beste ve şarkılarıyla bizleri büyüleyen ERAL müzik topluluğunu kutluyoruz.

muzik-eranin-gidasidir3

Bu yazı 12 Şubat 2016 tarihinde kategorisinde yayınlandı.