Erallı genç yetenekler büyülemeye devam ediyor

Resim duygu düşüncenin ifade edildiği derstir. Öğrenciler resim yaparken kendi iç dünyalarını doğal bir şekilde ifade edebiliyorlar. Resim yapmanın heyecanını öğrencilere aktarabildiğim için çok mutluyum.

Görsel sanatlara ilginin azalması sanatın eğitim içinde yeterince var olmaması üzücü. Fakat Eral Koleji’nde tam tersi olup bu dersin bir sanat etkinliği haline gelmesi öğrencilerin bu derste mutlu ve huzurlu olması ve başarının keyifli zaman geçirerek de sağlandığının farkına varması bu dersin daha aktif olmasını sağladı.

Okulumuzda bir sanat etkinliği sınıfı oluştu, Buna öğretmenlerimiz de dahil oldu. Öğrenci ve öğretmenlerimiz arasında sanat hakkında fikir alışverişi sağlandı. Bu ders sayesinde öğrencilerimiz hem eğlenip hem yeni bir şeyler öğrenmenin hazzına ulaşıp okul stresini biraz da olsa üzerlerinden attı.

Fulya Bıldırcın / Resim Öğretmeni

Koray İnci
Resim duygularımızın tuvale vurmuş halidir. Bizler birer fırça, hayat ise bir tuvaldir. Tuvali ne kadar renklendirirsek hayattan o kadar zevk alırız. İşte bu yüzden okulumuzdaki resim atölyesinde çok şanslıyız.

Doğa Alkan
Resim öğretmenimiz sayesinde çöp adam bile çizemem diyen kişilerin çok güzel sonuçlar çıkardığını gördük. Okulumuzun sosyal aktivitelere de özen göstermesi diğer okullardan ne kadar farklı olduğunu gösteriyor.

Ece Eyinç
Okulun en güzel dersi benim için resim dersi. İyi ki var. Fulya Hocamızın herkese yetişme çabası, atölyede oluşan kargaşa, herkesin birbirine yardım etmesi, heyecan hepsinin ayrı güzelliği var.

Ecem Adakoğlu
Okulumuzun resim konusunda ki hassasiyeti öğrenci motivasyonunu arttırır. Bizim yeteneklerimize verilen bu değer için okulumuz kurucularına ve Fulya Hocamıza çok teşekkür ederiz.

Sude Çakmak
Ben bir Eral öğrencisiyim. Okulumu çok seviyorum. Bizim okulumuz görsel sanatlar sınıfı olan ilk temel lisedir. Atatürk’ün de dediği gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

Fulya Hocamız sayesinde resim yapmanın zor olmadığını öğrendim. Düşünce gücünü kullanarak ve renklerin uyumunu yakalayarak harikalar yaratılabileceğini gördüm. Eral ressamları olarak çok büyük işler çıkardık. Eral kurucularının desteğiyle sergi yaptık.

Eral farklı, Eral farkı!

Dilşad Özcan
Eral Koleji sayesinde en büyük hayalim olan resim yapmanın mutluluğuna ulaştım. Resim yapmanın insan ruhuna faydaları anlatılamaz. Özellikle de 12. sınıf iseniz… Bu sene resim yapmak bana ve ruhuma dinginlik verdi, huzurla doldum. Üzerimdeki stresi aldı.

Yaren Eryıldırım
Resim benim için her şeydir. Duygudur, düşüncedir, dünyadır. Okulumuzda resim dersi olduğu için, bize bu imkan tanındığı için kendimi çok şanslı hissediyorum. Ayrıca resim derslerinin vazgeçilmezi Fulya Hocam iyi ki bizimlesiniz. Sizden çok şey öğrendim. Öğrenmeye de devam edeceğim.

Bu yazı 24 Mayıs 2017 tarihinde kategorisinde yayınlandı.