2020 - 2021 Yılı Eğitim - Öğretim Yılı Veli Mektubu

Değerli Velimiz,

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının son aylarını uzaktan eğitim ile başarıyla tamamlamış olsak dahi öğrencilerimiz ile yapacağımız yüz yüze eğitimin, koridorlarda duyacağımız öğrenci seslerinin heyecanı içerisindeyiz. Pandemi öncesinde okul tatil oldu diye sevinen öğrencilerimizin “Okulum artık açılsın, söz veriyorum tatil istemeyeceğim.” mektupları bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir.

Gönlümüz pandemi risklerinin olduğu hiçbir ortama çocuklarımızı girdirmemeyi istese de aşı bulununcaya kadar beklemek yerine hayatımızın orta yerinden giren bu ve benzeri tip salgınlar için önlem almayı öğretmenin daha doğru olacağı kanaatindeyiz.

Bilim ve teknoloji her ne kadar ilerlemiş de olsa bir aşının bulunması için geçecek asgari süre 2 ile 20 yıl arasında değişmektedir. Dolayısıyla 2 veya çok daha yıl aşının bulunması için beklerken öğrencilerimizin eğitim ve öğretimden uzak kalmasını beklemek yerine en üst düzeyde önlem alarak hareket etmeliyiz. Eral Okulları olarak hem yüz yüze eğitim hem de online eğitim ile her türlü duruma hazır bulunmakta olup öğrencilerimizin eğitimden uzak kalmaması gerektiği kanaatindeyiz.

Dünyada ve ülkemizde COVID-19 salgın sürecine bağlı olarak resmi makamlar tarafından yapılan açıklamaları ve yönetmelikleri hep birlikte yakından takip etmekteyiz. Eral Okulları olarak içinde bulunduğumuz “yeni normale’’hem tedbir ve uygulamalar hem de eğitim modelleri ve eğitim kadrosu olarak hazırız. Çocuklarımız için fiziksel, psikolojik, akademik ve sosyal programlarımız ile olası tüm değişikliklere adapte olabilecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Okullarımızda uygulanacak programlara ait detaylı bilgilendirme online ve yüz yüze yapılacak toplantılarla yapılacaktır. Ayrıca uygulanacak olan hijyen tedbirlerini kendi çocuklarımızın da okullarımızda olduğu hassasiyetiyle yaptık.

Eral.tv ile uzaktan eğitimi başarıyla sürdürürken, bu süreçte bize inanan,güvenen ve evde çocuğuyla birlikte programlarımızı takip eden, öğretmenlerimize onlarca teşekkür maili atan siz değerli velilerimize teşekkür ederiz. Unutmayınız ki, “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.”diyerek eğitimin önemini vurgulayan Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK bugünün şartlarından çok daha zor şartlarda yaşamış ve her zaman bir çözüm vardır anlayışı ile bu ülkeyi gençlere emanet etmiştir. Bu gençler bizim geleceğimiz olacak ise yüz yüze veya uzaktan eğitim ile onları yetiştirmek bizim görevimiz olacaktır.

Öğrencilerimizin başarılarıyla dolu, sağlıklı, huzurlu ve verimli bir Eğitim-Öğretim yılı olmasını dileriz.

Saygılarımızla.

ERAL OKULLARI YÖNETİMİ

Bu yazı 15 Ağustos 2020 tarihinde kategorisinde yayınlandı.

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram