Tatilden Beklentileriniz?

Öğrenciler şimdilerde heyecanla karnelerini ve yarıyıl tatilini bekliyorlar.

Pandeminin etkisi her ne kadar devam etse de çoğunlukta “ev”de geçecekse de tatil fikri yine de kulağa hoş geliyor. Tatil demek öğrenciler için, özgür saatler, keyifli etkinlikler, gezmek, aileyle daha fazla vakit geçirmek ve en önemlisi de okulla ilgili daha az sorumluluk anlamına geliyor. Ancak bu ara tatil, yeni eğitim dönemine hazırlanmak ve geçmiş dönemi gözden geçirmek için çok önemli bir fırsattır.

Eksik bilgiler üzerine yapılan yeni öğrenme, verimli sonuç vermez. Yeni konuların tam öğrenilmesini engeller.  Dinlenme ve eğlenmeye ağırlık verildiği gibi zayıf derslerin telafisi ya da öğrencilerin kendilerini eksik bulduğu konuların tekrarı için de verimli bir zaman geçirme dönemidir. Akademik başarısı düşük öğrencilerin arkadaşlarına yetişmesi için en güzel fırsatlardan biridir.

Ekranlardan ve teknolojiden uzak, verimli vakit geçirmeye çalışın. Tatili, istediğinizi yapabilme serbestliği olarak görmeyin. Uyku düzeniniz, biraz esneklik kazansa da bu düzenin tamamen bozulmamasına özen gösterin. Kendinizi geliştirin, keyif aldığınız ve yararınıza olan etkinliklere vakit ayırın.

İsteyin ve hayal edin! O zaman bilin ki hiçbir şeyin sizden kurtulma şansı yoktur. Kendinize güvenin, yeniliklere açık olun ve potansiyelinizi ortaya çıkarın.

Başarılar, hayaller ve idealler sizleri, pırıl pırıl gençleri, bekliyor.

Bu yazı 17 Ocak 2022 tarihinde kategorisinde yayınlandı.