Sporun Verdiği Özgüven

SPORUN VERDİĞİ ÖZGÜVEN
Sporun çocuk gelişimine olan etkisi her gün daha fazla anlaşılıyor. Özellikle de çocukların teknolojiye olan ilgisi, onları hareketsiz ve sağlıksız bir yaşam tarzına itiyor. Oysaki spor, çocuklar için sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda bilişsel, duyusal ve psikolojik olarak gelişmelerine de yardımcı olur.
Bireysel ve takım sporlarının çocukların üzerinde ki etkisi;
Bireysel yapılan sporlar çocuğun özgüvenini arttırır özgüven ve disiplin duygusunun gelişmesine yardımcı olur. Dikkat becerisi ve fiziksel denge gibi unsurlar bireysel sporun çocuğa faydaları arasındadır.
Takım sporları çocuğun arkadaş ilişkilerini arttırır ve takım halinde hareket etmeyi öğretir çocuğunuzun stratejik düşünme yeteneğini ve yardımlaşma duygusunu geliştirecektir. Aynı zamanda takım kurallarına uymak çocuğunuzun disiplin algısının gelişmesine yardımcı olacaktır. Takım sporları özgüveni düşük olan çocuklar için özgüvenlerini geliştirmelerine ve sosyalleşmelerini sağlayacaktır.
Spor yapan çocuk her alanda özgüvenli olur. Çünkü spor çocukların liderlik özelliklerini on plana çıkartır. Kendisinde ki yeteneği görmek neler yapabildiğini gözlemlemek çocuğun özgüvenini ve yaşama sevincini arttırır. Kendisini her alanda gösterir.
Özgüvenli çocukları her alanda görmek istiyorsak hayatlarına sporu dahil etmelerini sağlamalıyız.
Biz beden eğitimi öğretmenleri olarak Eral ailesinde ki tüm öğrencilerimizin sporun içinde olması için derslerimizde oyunlarla ve sportif faaliyetlerle çocukların yeteneklerini keşfedip onlara uygun branşları göstermeye çalışıyoruz. Bu sayede birçok öğrencimiz bireysel ve takım sporların da aktif bir şekilde kendilerini gösteriyorlar. Bu hepimiz için çok gurur verici oluyor.
Ben bu yazıda sporun çocuklar üzerinde ki olumlu etkisine değindim.
Haydi hayatlarımıza sporu dahil edelim!
Bol egzersizli günler diliyorum.

Beden Eğitimi Öğretmeni
Zeynep Gözde POLAT

Bu yazı 13 Haziran 2023 tarihinde kategorisinde yayınlandı.