Eğitimde Oyunun Önemi

Beden Eğitimi ve Oyun Dersi, çocukların kişisel ve sosyal gelişimleri için oldukça önemlidir. Aynı zamanda çocuğun becerilerinin fark edilmesine ve ilgi duyduğu spor branşının keşfedilmesine de yardımcı olur.

Okulumuzda spora çok büyük önem veriliyor. Biz beden eğitimi öğretmenleri olarak çocuğa sporu sevmesini ve sürekli olarak alışkanlık haline getirmesini aşılıyoruz. Derslerimde ise “oyun” kavramına fazlasıyla yer verdiğimi söyleyebilirim, çünkü çocuklar oyun oynarken sadece eğlenmekle kalmayıp belirli kurallar içerisinde arkadaşlarıyla birlikte rekabet etme duygusunu da öğrenmiş oluyorlar. Oyunlarla birlikte özgüven duygusunu kazanırken bireysel veya takım halinde hareket edip sosyalleşmeleri de sağlanıyor. Birbirleriyle yarış halinde olup yenme-yenilme duygularını yaşarken kazanmanın yanı sıra kaybetmenin de var olduğunu öğrenip öfkelenmek yerine duygularını kontrol altına alabilmeyi de öğreniyorlar.

Derslerimde sokak oyunları olarak adlandırılan geleneksel çocuk oyunlarını öğretip oynayarak dersimiz daha da eğlenceli hale geliyor. Sınıfça aynı oyunu oynayıp hep birlikte aynı keyfi almaya özen gösteriyoruz. Bu yüzden “oyun” sporun en büyük ve en güzel parçası diyebilirim. Sporu ailece yaşam tarzına çevirip benimsemek çocuklar için spora karşı cesaretlenmelerinde ve spora yönlendirilmesinde önemli rol oynadığını düşünüyorum, çünkü erken yaşta spor alışkanlığını kazandırmakta aile büyük rol oynuyor. O yüzden sporu hep sevip sevdirelim.

Sağlıkla ve sporla kalın.

Bu yazı 5 Nisan 2023 tarihinde kategorisinde yayınlandı.