“5 yıl sonra Adana’da bir numara olacağız”

Bu sayımızın özel röportajını okul kurucularımızdan ve aynı zamanda Fizik Öğretmeni olan Neslihan Altıok ile gerçekleştirdik. Okuldan eve, öğretmenlik yaşantısından aile yaşantısına kadar pek çok konuya değindiğimiz keyifli sohbetimizde, Altıok’un hedeflerini, düşüncelerini ve geleceğe bakışını dinledik. ERAL'ın bir ferdi olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Neslihan Altıok’un, öğrencilerine mesajlarının yanında bir de iddiası vardı: “ERAL 5 yıl sonra Adana’daki kaliteli eğitim kurumları arasında bir numara olacak.” İşte keyifli röportajımız.

Neslihan ALTIOK Kimdir?

Ben Neslihan Altıok. Fizik öğretmeniyim. ERAL'ın kurucu ortaklarındanım. Ersan Altıok ile evliyim. Aren ve Ares adında iki erkek çocuğum var. Lisans ve Yüksek Lisansımı Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde tamamladım. 13 yıldır özel sektöre fizik öğretmeni olarak çalışmaktayım.

Neden eğitim sektörünü seçtiniz? Öğretmenliği seçmenizdeki temel neden nedir?

Dünyadaki ve ülkemizdeki terör, savaş, şiddet ve ekonomik krizlerin tamamının eğitim düzeyinin düşük olmasına bağlıyorum. Bu yüzden eğitim sektörünü seçtim. Her bir bireyin hayatına dokunmakla ülkemizdeki olumsuzlukların azalacağına inandığım için öğretmenliği seçtim. Mesleğimi keyifle yapmamın sebeplerine gelince yapı itibari ile sabırlı ve anlayışlı olmamdır.

Fizik zor bir derstir. Fiziği öğretebilmek için öğrenciyle nasıl bir iletişim içinde olunmalı? Siz nasıl bir yol izliyorsunuz?

Lise yıllarımda fizik benim için de sıkıntılı bir dersti. Benim fiziği sevmemin sebebi bir fizik öğretmenimdi. Gerçi yine de başarılı olamamıştım fakat o hocamı çok sevdiğim için ne ödev verse yapardım. Ben de öğrencilerim ile yakın ilgi kurdukça fizik zor bir ders olmasına rağmen çalıştıklarını görüyorum. Ben öğrencilerime çok zeki olmanın değil çok çalışmanın daha değerli olduğunu anlatanlardanım. Düzenli konu tekrarı ve bol soru çözümü benim başarı anahtarımdır. Öğrencilerime öncelikle “Önyargılarını” yıkmalarını tavsiye ederim. Fizik yapılabilir bir derstir.

Annesiniz; bunun öğretmenlikte faydalarını görüyor musunuz?

Evet 2 çocuk annesiyim. Anne olmanın öğretmenliğe şöyle katkıları oluyor. Gençleri daha iyi anlayabiliyor, genç bir anne olmam ve aramızdaki kuşak farkının az olması sebebiyle onları daha iyi anlayabiliyorum.

Teknoloji ile aranız nasıl? Branşınızda teknolojinin önemi nedir?

Teknoloji ile aram gayet iyi. Branşım ile ilgili güncel gelişmeleri daima takip ederim. Öğrencilerime güncel örnekler vermeyi, hayattaki fizik uygulamalarını anlatmaya bayılırım. İşitsel anlatımın görsel dengelerle birleştiği zaman hafızaya çok daha iyi kazındığını öğrencilerime videolu fizik deneylerini izletirim.

Hayatınızdaki tüm hedeflere ulaştınız mı?

Çoğunluğuna ulaştım desem de her geçen gün daha yüksek hedefler belirleyip onlara ulaşmaya çalıştığım için daha çok yapacağım hedefler var diyebilirim. Üniversitede iken tek hayalim okulu derece ile bitirmekti oldu! Eşimle tanıştığımda tek hayalim onunla evlenmekti oldu! Hem evli olup hem kariyer planlarken yüksek lisans hayal ettim, yaptım oldu! 2 erkek çocuk hayal ettim yaptım oldu! Adana’ya yön veren eğitim kurumuna sahip olmak istedim yaptım oldu! Daha çok hayalim var yapacağım olacak.

Hobileriniz nelerdir?

Kitap okumak, tiyatroya gitmek ve spor yapmanın yanı sıra diyet yapmak, çocuklarımla gezmek Aren ve Ares ile Ersan’a saldırmak diyebilirim. Hoş hobilerimi yapmaya her ne kadar az zaman bulsam da hobilerim bunlar.

Bize sizin gözünüzden ERAL'ı tanımlar mısınız?

ERAL 5 yıl öncesinde 9 farklı ortağın birlikte kurduğu Adana’nın en güçlü ve uyumlu eğitim kadrosuna sahip bir kurum diyebilirim. Her geçen gün ailemiz biraz daha büyüyor ve güçleniyor. Her yeni katılan birey bize daha da güç katıyor. Her geçen gün öğrenci kalitemiz ve hedeflerimiz daha da büyüyor. Ortaklık yapımız çok sağlam diyebilirim. Her ortağımızın da ufku çok açık, uyumlu ve her gün yeni projelerle yeni başarılara imza atılıyor. Bu yüzden ERAL’da olmaktan ve ERAL'ı büyütmekten çok mutluyum.

Sizce ERAL 5 yıl sonra nasıl bir kurum olacak?

Bence ERAL 5 yıl sonra Adana’daki kaliteli eğitim kurumları içerisinde ilk sırada olacak.

Öğrencilerinize Fizik bölümünü yazmalarını tavsiye eder misiniz?

Şu anda Türkiye genelindeki üniversitelerin bir çoğunun Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü kapatıldı. Fizik bölümünden mezun olan kişiler bilim adamı olarak yetiştirilmektedir. Araştırma yapmayı seven, bilime kendini adayacak ve hayatını yurtdışında geçirmeyi düşünecek öğrencilerime Fizik Bölümünü tavsiye ederim.

Eşinizle aynı iş yerinde çalışıyor olmak işinizi etkiliyor mu?

Eşimle yaklaşık 15 yıldır ve evlenmeden öncede aynı kurumlarda çalıştık. Profesyonellik bizim çalışma prensibimizdir.

Ersan Altıok’un eşi olmaktan mutlu musunuz? İş hayatı ve ev hayatı hakkında görüşleriniz?

Dünyaya bir daha gelsem arar bulur yine Ersan Altıok ile evlenirim. Üniversitede 4 yıl boyunca beraberdik. Mezun olduktan 3 yıl sonra evlendik. 9 yıldır evliyiz yani yaklaşık 15 yıldır Ersan’ı tanırım. Çok zor bir insandır, mükemmeliyetçidir. Program - düzen hastası bir insandır. Ailesine ve çevresine aşırı düşkün olması bir tarafa, hayatına dokunduğu birçok insan vardır. Göründüğü kadar sert, katı yürekli değildir, en azından bana öyle. İş konusunda bana göre işine aşık bir insandır. Ev hayatına gelince oğulları ile boğuşmaktan çok keyif alır, her ne kadar iyi cam silmese de çok güzel balık yapar.

Bu yazı 15 Ekim 2016 tarihinde kategorisinde yayınlandı.