Öğrenci Meclisi Seçimleri

Okul Öğrenci Meclisi Seçimleri’nin, öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden okulumuzda bu çalışmaları titizlikle yürütmeye özen gösteriyoruz. Bu kapsamda okulumuzda 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı ve Üyeleri Seçimi gerçekleştirildi. Okul Meclisi Seçimleri, her sınıftan bir sınıf temsilcisi seçilmesiyle başladı. Başkanlık için aday olan öğrenciler kasım ayı boyunca propaganda çalışmalarını yürüttüler. Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli  yerlerine asma fırsatını buldular. Seçim günü geldiğinde öğrenciler oylarını heyecanla kullandılar. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda okulumuz Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimleri’nde Süleyman MANAP Okul Öğrenci Meclis Başkanlığı’na seçildi. Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi, başkan ve başkan yardımcısını kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

Başkan seçildin peki bu nasıl bir duygu, okul adına ne gibi planların var?
Öncelikle arkadaşlarım beni bu göreve layık gördükleri için gururluyum. Bir yıl boyunca arkadaşlarımı mahcup etmemek için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Bir yıl boyunca okulumuz adına hem ilçe de hem de ilde çeşitli başarılar elde edeceğimizi umuyorum ve okulumuzun sesini en iyi şekilde duyuracağımıza inanıyorum.

Seninle birlikte arkadaşın Sarp da aday olmuştu. Fakat okulumuz seni seçti. Kendini nasıl hissediyorsun?
İyi hissediyorum, bu çok gurur verici bir olay. Ben ve arkadaşlarım bu potansiyeli kendimizde görüyorduk. Arkadaşlarım da bana destek vererek beni daha da çok isteklendirdiler. Mutluyum.

Başkanlık yolunda gösterdiğin çabalara hepimiz şahit olduk. Peki şuan öğrenci, öğretmen, okul ve veli olarak ayıracak olursak çalışmaların ne yönde olacak? Bunlardan bize bahseder misin?
Aslında, bir başkan gözüyle incelemeler yaptığımda öğrenciye yönelik çalışmalarımda öncelikle onlara okulu daha çok sevdirmeyi kendime amaç edindim. Öğrencilere yönelik bilgi yarışmaları, çeşitli şenlikler (bahar şenlikleri) ve geziler düzenleyebiliriz. Böylece okulumuz daha renkli ve öğrenciyi kendisine daha çok bağlayan bir okul haline gelecektir diye umuyorum.
Elbette velilerimizi de düşünüyorum. Velilerimize yönelik; bazen veli bilgilendirme programları yaparak velilerimizi daha da bilinçlendirmeyi planlıyorum. Çalışmalarımız devam ediyor.

Başkan seçildiğin zaman ne gibi tepkiler aldın?
Açıkçası okulda 2 sene geçirdiğim için kazanacağıma inanıyordum. Ama tabii rakibim de çok güçlüydü. Bu sene 12. sınıf olduğum ve sınava hazırlandığım için tepkiler vardı tabii ama başarı dediğiniz iki görevi de aksatmadan yerine getirmektir. Ve ben bu potansiyeli kendimde görüyorum.

Başkan seçildiğinde öğrenci arkadaşlarından okul ile ilgili şikayetlerini dile getirenler oldu mu? Ne gibi şikayetler aldın?
Evet, oldu. Birincisi tenefüslerin kantin alışverişine yetmemesi, ikincisi de kantinin pahalılığı konusunda arkadaşlarımın şikayeti oldu.

Almış olduğun sorumluluk nasıl bir duygu?

Şu an omuzlarımda taşımam gereken büyük bir yük var. Gerek davranışlarımla gerek konuşmalarımla diğer arkadaşlarıma örnek olmam gerekiyor. Bu yüzden başkan olduğum günden beri davranışlarıma daha da özen gösteriyorum. Daha dikkatli olarak arkadaşlarıma örnek olmalıyım diye düşünüyorum.

Bir yılın sonunda sence okulumuz tasarladığın şeklini alabilecek mi? Buna inanıyor musun?
En başından beri kendime inanıyordum ve kendime olan inancım beni buralara kadar getirdi. İdarecilerimizin de desteği ile okulumuzu sil baştan yaratacağımıza inanıyorum. Allah yolumuzu açık etsin.

Röportajımızın sonunda başkanımıza teşekkür ediyor. Başarılarının devamını diliyoruz. Son olarak neler söylemek istersin?
Bugün benimle röportaj yapıp beni gururlandırdığınız için size teşekkür ediyorum. Her zaman beni her konuda destekleyeceğini söyleyen öğretmenlerim ve arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Ve bu görevimi başarı ile yerine getirdiğime inanıyorum
ERAL FARKLI ERAL FARKI

Bu yazı 11 Mayıs 2017 tarihinde kategorisinde yayınlandı.