Ödüllü Edebiyat Bilgi Yarışması

Edebiyat Yarışmamız;
Edebiyat, kişinin duygu ve düşüncelerini, kendine özgü bir dil kullanarak, estetik kurallar çerçevesinde, yazılı ve sözlü olarak dile getirmesidir. Dolayısıyla ‘’Edebiyat’’ bir ders olmasının yanı sıra herkesin, kısmen de olsa bilmesi gereken bir bilimdir. Yani genel kültüre dahildir. Biz, ERAL Ailesi olarak özellikle eşit ağırlık alanındaki öğrencilerimizin edebiyata olan ilgisi arttırmak, daha aktif çalışmalarını sağlamak amacıyla ‘’Edebiyat Yarışması’’ hazırladık.
Edebiyatı öğrenmek, birçok öğrenci için sadece ezberden ibarettir. Oysa edebiyat, yaşamın içinden bir parçadır ve çeşitli tekniklerle çok rahat bir şekilde öğrenilebilir.
Yarışmada 11. ve 12. sınıflar dörder kişilik gruplara ayrıldı. İlk eleme çok keyifliydi. Öğrenciler beklediğimizden daha sıkı çalışmışlardı. İlk etapta toplam sekiz grup vardı. İlk elemede dört grup elendi. Geriye kalan dört grupla final yapıldı. Finalde ‘’SERGÜZEŞT-İ TM’’ takımı birinci oldu.
Bu yarışma sayesinde öğrencilerimiz hem 9. ve 10. sınıf konularını tekrar etmiş hem de yeni konuları pekiştirmiş oldu. Ayrıca seyirci olan öğrencilerimiz de yarışmanın heyecanıyla birçok şey öğrendi.

Nil AKPINAR

Edebiyat Yarışması İle İlgili Görüşlerim;
Değerli öğretmenlerimizin öncülüğünde düzenlenen bu yarışma sayesinde birçok konuda eksiklerimi görme fırsatı buldum. Grupça çalıştığımız için iş bölümü konusunda tecrübelerimi arttırdım ve eksiklerimin üzerine gitmek için bir fırsat yakalamış oldum. Sadece ben ve benim dahil olduğum grup değil yarışmaya katılan her grup ve her bireyin benim gibi deneyimleri olduğuna eminim. Yarışmanın bana en büyük katkısı da sürekli erteleme şansımı ortadan kaldırıyor oluşuydu.

Yarışma gününe kadar grup arkadaşlarım ve tüm yarışmacılar olarak "sonra bakarız." dediğimiz konulara bir an önce baktık. Yarışmanın ön elemeler biçiminde gerçekleşmesi ise elemelerde stresimizi atmamız için bir vesile olmuştu. Ekip ruhunu, edebi bilgilerimizi ve çalışma düzenimizi yeniden tazeleme fırsatını bulduğumuz bu yarışmayı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor bu tip yarışmaların devamını diliyorum.

Hazırlayan: Barış Kültüroğlu

Bu yazı 11 Mayıs 2017 tarihinde kategorisinde yayınlandı.