Ahmet Selçuk İlkan Eral Okullarında

Okulumuz Eral-Esa (Eğlence, Sanat, Akademi) etkinlikleri kapsamında 19 Ekim 2021 tarihinde ünlü şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan konuk edildi. Şiir dinletisi tadında geçen konserde İlkan, kendisini dinlemeye gelenlere oldukça keyifli dakikalar yaşattı. Hızlı akan gecede izleyiciler, İlkan’ın şiirlerini ve o şiirlerin hikayelerini dinledi.

Herkesin aklında bir Ahmet Selçuk İlkan şarkısı muhakkak vardır. Bunun nedeni ise şairin yaşadığı coğrafyayı çok iyi analiz etmiş olmasıdır. En önemlisi de şairin insandan beslenmesidir. Özetle Ahmet Selçuk İlkan, Türk insanına şiiri sevdiren adamlardandır diyebiliriz.

İlkan’ın sahne ekibi kendisini “Yalnızların Şairi” ve “Yalnızların Ozanı” olarak takdim ettikten sonra sahneye çıkan şair, “Elimden gelse dünyanın bütün güzel çiçeklerini o güzel hanımefendiye vermek isterdim. Elimi cebime attığımda öğrenciyim, değil çiçek almak bir tane gül alacak param yoktu. Ben de elime kalemi aldım ve şu şarkıyı yazdım.” diyerek “Bir Gülü Sevdim Bir Seni Sevdim” şarkısına giriş yaptı.

Peki, neden şair kendisini “Ayrılıkların Şairi” olarak adlandırıyor? Şair, ilk şarkısından sonra bu durumu açıklıyor: “Hayat, yaşanması gereken bir armağanken bu çoğu zaman akıllardan uçar gider. Ancak şiirlerde ve şarkılarda kalır. Benim de hayatımda hayatın bana öğrettiği yalnızlıklar oldu. Eğer bunları yazmamış olsaydım kendimi inkâr etmiş olurdum. Şairler yaşadıkları hayatın tanığı olmak zorundadır diye düşünüyorum. Otuz yıl önce yazdığım bir şiirimin hâlâ aynı tazelikte kalması, duyguların doğru haritasını çizdiğimin bir kanıtı niteliğindedir.” der ve ekler “Benim yazdıklarım sadece aşk şiirleri değildi. Çoğu zaman protest şiirler yazdım. Hatta umudu aşılayan birçok şiirim var.” der ve şiirine geçer:

“Bir umuttur yaşamak,
Seveceksin inadına,
Yüreğin kan ağlasa da
Güleceksin inadına.
Zindanlara düşsen bile,
Ateşlerde sönsen bile,
Binlerce kez ölsen bile,
Doğacaksın inadına”

Bütün gece konuklarını eğlendiren şair, günün sonunda “Her güzel şeyin başı sevgidir.” diyerek günü sonlandırdı. Alkışlar eşliğinde sahneden ayrılan şair, kendisiyle fotoğraf çektirmeye gelen katılımcıları kırmayarak onlarla ebediyete intikal edecek hatıralar bırakmayı da ihmal etmedi.

Bu yazı 19 Ekim 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.