Türk yazar, gazeteci ve belgesel yönetmeni büyük usta Nebil Özgentürk, okulumuzdaydı. Türkiye’nin aydınlık yüzlerini öğrencilerimizle buluşturmanın haklı gururunu yaşadık.

Nebil Özgentürk, bizimle yeni yaptığı belgeselini paylaştı. Öğrencilerimize sorular sordu, öğrencilerin ona sorduğu soruları keyifle yanıtladı. Bizlere Türkiye’nin yakın geçmişinde neler olduğunu anlattı. Kendi çocukluğundan, Adana’daki geçmişinden bahsetti. Nebil Özgentürk kısa sorulara bile öyle uzun ve güzel cevaplar verdi ki öğrencilerimiz hayranlıkla onu dinledi. Söyleşinin sonunda da öğrencilerimize Nazım Hikmet ‘ten ve Ahmet Arif’ten muhteşem şiirler okudu. Bitmesini kesinlikle istemediğimiz çok güzel bir atmosferdi.

Adana’nın bağrından kopan birçok güzel sanatçı gibi Nebil Özgentürk de muhteşemdi. Gençlerin ruhuna dokunmanın ne kadar özel ve önemli olduğunu bizlere anlattı.

Gençlere keyifli anları yaşatmanın verdiği gururla sohbetimizi bitirdik. Biten sohbetimizin ardından Nebil Özgentürk öğrencilerimizin kitaplarını imzalayarak bizi mutlu etti.

Bu yazı 21 Ekim 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.