Sunay Akın Eral Okullarında

Eşsiz bir ses tonuyla günlük yaşamdan ilginç ayrıntıları, şaşırtıcı karşılaştırmaları akıcı anlatımıyla ve sözcüklerle bir düşünce cambazı gibi oynamasıyla bilinen Sunay AKIN, okulumuzu ERAL-ESA etkinlikleri kapsamında ziyaret etti. Yıllardır türlü mecralarda yaptığı çalışmalarla halkımızın gölüne taht kuran ünlü sanatçı, okulumuzda güzel bir sunum yaparak öğrencilerimize duygusal anlar yaşattı.

Şair, yazar, araştırmacı, gazeteci gibi birçok kimliği üstünde barındıran sanatçımız misafirperverliğimizden oldukça hoşnut kaldığını Adana’nın kendisi için özel bir şehir olduğunu ve burada gördüğü ilginin onu hep mutlu ettiğini ifade etti. Okulumuza teşriflerinden dolayı kendisine teşekkürlerimizi sunup okulumuza tekrar gelmesinin bize mutluluk vereceğini ifade ettik.

Sunay AKIN Kısa Özgeçmişi

1962'de Trabzon, Maçka'da doğdu. Ortaöğrenimini İstanbul Koşuyolu Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Fizik-Coğrafya Bölümünden mezun oldu.

İlk şiirleri 1984'te dergilerde yayınlandı. Arkadaşlarıyla birlikte 1989'da "Yeni Yaprak", 1990'da "Olmaz" adlı şiir dergilerini çıkardı.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Müjdat Gezen Sanat Okulunda dersler veriyor. Televizyon programları hazırlıyor, gazetelerde yazılar yazıyor. Buluşlara dayanan, genellikle kısa şiirlerinde Orhan Veli'nin günümüzdeki sürdürücüsü.

23 Nisan 2005 tarihinde 11 yıldır dünyanın dört bir yanından topladığı oyuncaklarla, hayali olan İstanbul Oyuncak Müzesini Göztepe, İstanbul'da tarihi dört katlı bir konakta açtı.

Bu yazı 15 Ekim 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.