Neden Pilates

Bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen spora başlamayı düşünüyorsunuz ve kafanızda bir sürü de soru işareti var; acaba pilatese mi başlasam yoksa başka bir şey mi yapsam? Öncelikle size tavsiyem karakterinize ve ruh yapınıza en iyi gelen egzersiz ne ise mutlaka onu yapın ve yaşamınızın bir parçası haline getirin. Spor için vaktim yok demeyin.

Ben bugün size pilatesden söz edeceğim.

Pilates 100 yıllık geçmişi olan, tüm vücudu dengeli bir şekilde çalıştıran, nefesle birlikte, core (merkez) bölge aktivasyonu ile yapılan akıcı bir egzersiz şeklidir. Pilatesi diğerlerinden ayıran en önemli özellik, vücuttaki her bölgenin dengeli bir şekilde çalışıyor olmasıdır.

Pilates düzenli egzersizler sonucunda değişen bedeni daha estetik bir görüntüye kavuşturmaya yardımcı olabilmektedir. Uzayan kaslarla birlikte daha ince bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Güzelliğin oluşturulmasına ve korunmasına estetik açıdan yardımcı olmaktadır. Gerek çalışma koşullarından kaynaklı gerekse kişinin anatomik yapısı nedeniyle posturel bozukluklar görülmektedir. Pilates bu tür sorunlarda olumlu gelişime sağlar, rehabilite eder ve estetik açıdan kötü görüntüyü minimuma indirmeye yardımcıdır.

Erkeklerin pilatesi sadece kadınlar arasında yapılan spor yöntemi olarak gördüğü şüphesiz fakat son zamanlarda erkeklerin de kas, kuvvet ve esnekliği arttırıcı, sakatlanmaları engelleyici bir yöntem olarak pilatesi tercih ettikleri görülmektedir. Pilates her seviyeye uygundur. Yaş ve performans sınırlandırması yoktur. Genç, orta yaşlı ve daha önce spor yapmamış olmanız pilatese başlamak için engel değildir.

Unutmayın değişim için gerekli güç sizde gizli onu bulun ve asla vazgeçmeyin!

Emine Özlem Cengiz
Özel Eral Okulları Beden Eğitimi Öğretmeni

Bu yazı 26 Kasım 2018 tarihinde kategorisinde yayınlandı.