Bir Yıl Daha Geride Kalırken…

Sevgili Gençler Merhaba,

Bugün sizlerle içinde bulunduğumuz bu günleri daha keyifli hale getirmenin yolları üzerine konuşmak istiyorum.

Hepinizin bildiği gibi 2020 yılı sadece bizim ülkemizi değil, tüm dünyayı etkisi altına alan bir “(Covid 19) Corona Virüs Pandemisi” ile geçiyor. Oysa geçtiğimiz bu bir yıl yaşamımızda neler neler değiştirdi, öyle değil mi?

Eskiden sevdiğimiz arkadaşlarımızı gördüğümüzde onlara kocaman sarılırdık, tokalaşarak “merhaba”  derdik. Bir bebek, çocuk  gördüğümüzde sarılarak severdik, üstelik bunlar güne harika başlama ve devam etme sebeplerimizden birisi olurdu. Bahçemizde oyunlar oynardık, yemeğini en önce bitireni hep beraber alkışlardık, ödevini tam yapan arkadaşlarımıza kocaman bir “çaaakkk!” yapardık. Şimdi ise sevgimizi de teşekkürümüzü, tebriğimizi de “gözlerimizle” ifade etmeyi öğreniyoruz.

2020 yılının bizden götürdüklerinden çok, bize öğrettiklerine de bakalım mı birlikte?

Artık birbirimize uzaktan sarılmayı, birbirimizi sevdiğimizi gözlerimizle anlatmayı, özlediğimizde bunu sözlerimizle hissettirmeyi öğreniyoruz. Bir de aslında sahip olduğumuz, ama farkında olmadığımız ne çok şey olduğunu öğrendik, öyle değil mi? Pandemi sürecinde arkadaşlarımızı, öğretmenlerimizi, okulumuzu ve okulumuzun bahçesinde bazen bir köşede oturup sohbet etmeyi, bazen top oynamayı, bazen birbirimizle şakalaşmayı özledik ve sağlığımıza yani kendimize karşı sorumluluklarımız olduğunu da öğrendik.

Sevgili öğrencilerim ve velilerim, rehber öğretmeniniz olarak sizlere bir sır vermek istiyorum. Lütfen bu sırrımı saklayın ve hayatlarınıza uygulamaya çalışın olur mu? Hayatımız oldukça hızlı bir şekilde ilerliyor.  Şu an içinde bulunduğumuz her an çok kıymetli, kıymetli olan bu her andan keyif almak ise bizim kendimize karşı bir sorumluluğumuz. İşte pandemi döneminin öğrettiklerinden birisi de bu, zamanı nasıl değerlendirmemiz gerektiği. Evet, hayat hızlıca akıyor, ama onu tıpkı kovalamaca oynarken bir arkadaşımızı sobelediğimiz gibi yakalamak ise bizim elimizde.

Ama nasıl?

Sorumluluklarımızı yerine getirerek. Önce kendimize sarılacağız, kendimizi seveceğiz ve sonra ailemizi, öğretmenlerimizi, arkadaşlarımızı saygı ve sevgi çerçevesinde kucaklamayı, farklılıklara saygı duymayı öğreneceğiz ve her zaman kendimizi geliştirmeye çalışacağız. En iyisi olmaya gayret edeceğiz. Başarılı birer öğrenci olmak için çabalayacağız, evet, ama önce iyi insan olmak için çalışacağız. Birbirimize uzaktan uzaktan sarıldığımız şu günlerde iyi insanlara çok ihtiyacımız var.

2021 yılına iyilikle, güzellikle, sevgiyle, azimle, mücadele ve kararlılıkla, elbette ki Mustafa Kemal’in yolunda ve izinde inançla, umutla merhaba demek istiyorum.

Sonay KAYHAN

Bu yazı 6 Ocak 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.