Münazara Etkinliklerimiz

Eral Okulları Çukurova Kampüsümüzün konferans salonunda 9 ve 10. sınıflarımız kendi aralarında münazara gerçekleştirmiştir.

9.sınıflarımız yarı finalde “İlk insanlar mı, günümüz insanı mı daha mutludur?” konusunu tez ve antitezlerini sunarak savunmuşlardır. Finalde ise “Sokak hayvanlarını doğal ortamlarında serbest mi bırakmalıyız, barınaklarda mı toplamalıyız?” konusunu 9-Fen A ve 9-Anadolu A sınıflarımız başarılı bir şekilde savunmuşlardır. 9-Fen A sınıfımız münazarayı şampiyon olarak tamamlamıştır.

10. sınıflarımız çeyrek finalde “İnsana suç işleten kendisi midir, toplum mudur?” konusunu, yarı finalde ise “Nükleer santraller gerekli midir, gereksiz midir?” konusunu, finalde ise 10-Fen A ve 10-Anadolu C sınıflarımız “Bütün ülke sınırları kaldırılmalı mıdır, kaldırılmamalı mıdır?” konusunu başarılı bir şekilde savunmuşlardır. 10 Anadolu C sınıfımız büyük çekişme içinde geçen münazarayı şampiyon olarak tamamlamıştır. Okulumuz, şampiyon olan öğrencilere çeşitli ödüller vererek öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik etmiştir.

Öğrencilerimize araştırma, sunma, kendilerini ifade etme ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen sınıflar arası münazara etkinliğimiz büyük ilgi görmüş ve çekişmeye sahne olmuştur. Öğrencilerimiz görsellerden, grafiklerden ve uluslararası verilerden yararlanarak kendi düşüncelerini savunmuşlardır. Jürimiz adeta kuyumcu titizliği ile katılımcıları takip etmiş ve onların “dinleme- dinletme becerisi, jest mimik, zamanı kullanma” gibi unsurlara dikkat ederek onları puanlamışlardır. Öğrencilerimize analitik düşünme becerisi kazandırmaya yönelik yaptığımız bu etkinliğimizde farklı düşüncelere de saygı duymayı öğretmek amaçlanmıştır.

Önce iyi insan daha sonra iyi doktor, iyi mühendis, iyi öğretmen yetiştirmek gayesiyle başarılı bir münazara gerçekleşmiştir. Öğrencilerimize, jüri üyelerimize, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Bu yazı 14 Ekim 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.
Sonraki Yazı

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram