Kitap Okumak Eral Okullarında Bir Aşktır

Kitap, bilgi dostumuzdur. Bizi hiç görmediğimiz, hiç gitmediğimiz yerlere götüren kitaplar bizlere hayal bile edemediğimiz dünyaların kapılarını açar. Kitap, bilgidir; erdemliliğin en önemli yardımcılarındandır. Kitap okuyan insan, kendini geliştirir. Her okur, kitapta yeni bilgilerle donanarak pırıl pırıl parlayan bir dünya görüşüne sahip olur.

Kitaplar her insana yol gösterir. Mustafa Kemal Atatürk zorlu ve mücadeleci hayatının en önemli anları olarak gördüğü, kitaplarla geçirdiği vakitlerdir. Kitaplar onun en vazgeçemediği aşkıdır. ‘’Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiçbirisini yapamazdım." diye bahseder kitaplara verdiği önemden. Hayatı boyunca cepheden cepheye koşmuş Ulu Önder’in ömrüne 4000’e yakın kitap sığdıracak kadar içinde taşıdığı aşktır. Her konuda bize örnek olduğu gibi bu konuda örnek olmuştur.

Eral Okulları olarak biz de kitap okuma aşkımıza yeni soluklar eklemeye devam ediyoruz. Okullarımızın bahçesinde piyano ve yan flüt eşliğinde kitap okuma kültürünü farklı seviyelere taşıyoruz. Samimi ve sıcak bir ortamda öğrencilerimizin kitaplarla güzel bir bağ kurmalarını ve hafızalarında güzel anılar biriktirmelerini sağlıyoruz.

Öğrencilerimizin klasik okuma ritüellerini kırdığımız etkinliklerde kendi hayal güçleriyle tasarladıkları afişlerle kitaplara yeni bir soluk getiriyorlar. Düzenli olarak yaptığımız kitap okuma saatlerinde öğrencilerin okuma alışkanlığını düzenlerken birbirleriyle etkileşimlerini artırarak karşılıklı kitap tavsiyeleriyle kitapları hayatlarının bir parçası haline getiriyoruz.

Bu yazı 8 Ekim 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram