Eral’da her gün özel ama bazı günler daha da özel

Eral Okulları olarak, çocuklarımızı Cumhuriyet’e ve Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıkla yetiştirmeyi bir borç biliyoruz. Bu sebepten Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıl dönümünde bütün okullarda olduğu gibi ERAL OKULLARI’nda da tören ve etkinliklerle anıldı. ERAL OKULLARI olarak bu tür etkinliklere oldukça önem vermekteyiz. Atatürk ilke ve inkılaplarını ilke edinmiş bir kurum olduğumuz için değerli öğrencilerimizle el ele verip bu tür etkinliklerin günün anlam ve önemini daha anlamlı yansıtması için Türk Dili ve Edebiyatı zümresi olarak hummalı bir çalışma başlattık.

10 Kasım’dan haftalar önce okuldaki birçok öğrenciyi yetenekleri bakımından değerlendirdik. Çünkü bu görev kutsaldı ve bu görevi en iyi şekilde yerine getirecek öğrencilerimizi anma törenindeki etkinlikler için hazırlamaya koyulduk. Anma töreninin ruhuna uygun bir program akışı belirledik.

ERAL OKULLARI olarak ilkemiz, Atatürkçü gençlik yetiştirmek ve bu gençliğin, hayatlarına Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak devam etmelerini sağlamaktır. Bu ilke ve inkılapları Türk gençliğine anlatmak, yaşatmak için sadece ulusal törenleri değil hayatımızın her anını Ulu Önder’in gösterdiği çizgiden sapmamak üzere bir fırsat addediyoruz.

Türk Dili ve Edebiyatı zümresi olarak 10 Kasım’dan önce de Atatürk’ün bize bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyet’in 94. yıl dönümünü kutlamak üzere öğrencilerimizle sıkı bir prova süreci geçirdik. Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok inkılap gerçekleştirmiştir. Onun Türk milletine en büyük armağanı Cumhuriyet olmuştur.

ERAL OKULLARI olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı de yine coşku ve Cumhuriyete yakışır bir şekilde okulumuzda kutladık.

Her ulusal bayramın ve yas töreninin anlam ve önemi bakımından büyük bir anlam taşıdığını bilen, Atatürk’ün izinde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvvetin varlığını damarlarında hisseden Türk gençliği, kendisine yakışan başarıyı elde etmektedir ve etmeye de devam edecektir.

Okulumuz öğrencilerinin bu bağlılık ve bilinçle hayata hazırlandıklarını görmek biz Eral’lı öğretmenlerin en büyük gururudur.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni

Abdurrahman AHİ

Bu yazı 10 Kasım 2017 tarihinde kategorisinde yayınlandı.

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram