Dijital Rehberlik

Çocuklar doğduğu andan itibaren öğrenmeye başlar. Anne babalar olarak bizler ise çocuklarımızın yeni şeyler öğrenmesini sağlayan bilişsel, psiko-motor, dil, sosyal ve duygusal özelliklerin gelişmesinde onların ilk eğitimcileriyiz; fakat en etkili öğrenme yönteminin onlara iyi bir rol model olmaktan geçtiğini unutmamalıyız ki biz de tam bu noktada dijital rehberlik projesini gündeme getirdik.

Günümüz yoğun iş temposu, stres, yorgunluk sebepleriyle çoğu zaman çocuklarımızda yaşadığımız problemleri göremeyebiliyor ya da farkında olmadan erteleyebiliyor bazen de anlamlandıramıyoruz.

Yolunda gitmeyen davranışlar olduğunda en kolay başvurduğumuz yer internet olmaktadır. İnternette ulaşabileceğimiz birçok doğru kaynak varken diğer taraftan bilgi kirliliğini de göz ardı edemiyoruz.

Biz alanın uzmanları olarak sizlere en doğru ve akademik bilgiyi deneyimlerimizle harmanlayarak hem sizlerin kolay, her istediğinizde ulaşılabilen kısa öz ve çözüm önerilerine yönelik anlatımlarımızla sizlere rehberlik etmek için bu yola çıktık.

Biz anaokulu psikolojik danışmanları olarak okul öncesinde en çok önemsediğimiz ve genel olarak çalıştığımız alan ailelerle süreci yürüttüğümüz ebeveyn danışmanlığıdır.

Bu projeden öncede okulda sık sık görüşmeler sağlıyorduk, fakat çoğu ebeveynimizin yoğun iş temposu sebebiyle telefon görüşmeleriyle dahi bu süreci yönetmeye çalıştığımız zamanlar oldu. Biz de anaokullarımız da en sık karşılaştığımız sorunları ve ebeveynlerimizin dönütlerini dikkate alarak onlara daha kolay ulaşabilecekleri kısa sürede çözüme kavuşturabilecekleri bir platform oluşturmak istedik.

Aynı zaman da dijital dönüşümü destekleyerek modern teknolojinin bize sunduğu donanım ve iletişim alanından faydalandık. Kısacası rehberlik ve psikolojik danışmanlık birimimizi dijital ortama entegre ettik.

Okul öncesi eğitim süresince çocuklar paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Bizler kimi zaman bu sosyal becerilerinin gelişmesini destekleyerek özgüvenlerini arttırır kimi zaman da belli davranışsal problemleri çözüme ulaştırmaya yönelik çalışmaları yürütürüz.

Deneyimlediğimiz tüm bu sorunlar, aldığımız geri dönütler dijital rehberliğin içeriğini oluşturur.

Dijital rehberlik projesinin bizim için çok önemli bir yeri var fakat bizim için gelişmenin, araştırma yapmanın ve değişime gitmenin bir sınırı yok. Eral Okulları Anaokulu psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi olarak bizim benimsediğimiz olgu budur. Bu bakış açısıyla hala dijital rehberlik projesini geliştirmeye yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. En kısa sürede hayata geçirmek ve sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.

Bu yazı 15 Ekim 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram