Alanya Kampı

Öznesi öğrenci olan, özveri ve performansa dayalı bir kamp... Evet, belki de bu kampın en kısa özetidir bu... Ya da bir eğitim kampının olmazsa olmazları...

Alanya YGS kampına gitmeden önce uygulanabilir bir program ortaya koyarak bazı hedefler belirledik. Programı yaparken öğrencilerden maksimum verimi alabilecek unsurlar içermesine ve öğrenci ihtiyaçlarını dikkate almaya çalıştık. Öğretmenlerin özverisi sayesinde her öğrencinin kendi performansını ortaya koymasını bekledik. Hedef olarak her öğrencinin bir gün içinde neler yapabileceğini, kendilerinin görmesini ön planda tuttuk. Yani bir günde bazen on üç on dört saat çalışabileceğini, konsantre olunduğunda her gün beş yüzden fazla soru çözebileceğini, gün içinde birden fazla deneme sınavına girebileceğini, bir kaç gün disiplinli ve düzenli çalışarak ciddi aşama kat edebileceğini göstermek hedeflerimizin önemli kısmını oluşturuyordu.
Alanya kampında bir günün akışı şu şekilde ilerledi:

• Sabah kahvaltısının ardından YGS  deneme sınavıyla başlayıp
  • Öğle yemeği molasının ardından sınavdaki soruların çözümü
  • Ardından tüm derslerden karışık  soru içeren bir kitapçığın bitirilmesi
  • Grup dersleri
  • Tekrar karışık soru kitapçığının bitirilmesi
  • Akşam yemeği arasından sonra öğretmenlerin motivasyon ve taktik sunumları
  •  Son olarak da bir YGS deneme sınavı ya da branş taramaları.

Baş döndürücü bu program çok az değişiklikle altı gün devam etti. Öğrencilerin var gücüyle çabaladığı, elinden geleni yaptıkça moral ve motivasyonlarının yükseldiği, öğretmenlerimizin gösterdiği özveri, bizleri başarıya taşımaya devam ediyor.

Alanya Kampı kırk iki başarılı öğrenci ve sekiz öğretmenin aynı amaçla aynı ortamda bulunması ile bambaşka bir atmosfer oluşturdu. Çünkü motivasyonu düşen öğrencilerimiz, arkadaşlarının desteği ile tekrar toparlanarak kendi performansına inanamayacak bir hale geldi. Öğrencilerin ifadesine göre kendi alıştıkları çevrede bu denli kararlı davranmayıp düşük verimle ders çalıştıkları ve bu kamptan çok şey öğrendikleri yönünde oldu. Hatta tüm öğrenciler kısa sürede kendilerindeki gelişmeyi fark ettiklerini ifade ederek kamptan sonra da bu şekilde planlı, tekdüze olmayan ve yüksek verimle çalışmaya devam edeceklerine söz verdiler.

Biz öğretmenler, eğitim-öğretim ile ilgili kamplarda öğrencilerin kendilerini keşfetmelerine ve performanslarını yükseltmelerine yardımcı olabilmenin sevinciyle tüm yorgunluğumuzu unutuyoruz. Kampa katılan veya katılamayan bütün öğrencilerimize hem YGS-LYS sınavlarında hem de hayat yolunda başarılar dileriz.

Hazırlayan: Bülent Değişmiş

Bu yazı 24 Mayıs 2017 tarihinde kategorisinde yayınlandı.