Geleceğimiz için Mesleki Tanıtım Çalışmaları Devam Ediyor

Okulumuz mesleki tanıtım çalışmaları kapsamında 19-20-21 Aralık tarihlerinde, 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik İstanbul’da eğitim veren üniversitelere geziler düzenlendi. Öğretmenlerimiz eşliğinde düzenlenen geziye, 11. ve 12. sınıflardan toplam 150 öğrenci katıldı. Bunun yanında Çukurova Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi’ne de geziler düzenlendi.

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarının arttığına, bakış açılarının daha da genişlediğine inanıyoruz.

Amacımız; özellikle üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerimizin; hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek, motivasyonlarını arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, meslekler hakkında öğretim üyelerinden, üniversite ve üniversite yaşamı hakkında; tanıtım biriminde görevli üniversite öğrencilerinden bilgi almalarına yardımcı olmaktı.

Öğrencilerimiz bu geziler sayesinde yetkili kişilerden üniversitelerin kampüs olanakları, giriş ve burs olanakları hakkında bilgi aldılar. Üniversitelerin genel tanıtımının yapıldığı görüşmelerde öğrencilerimiz merak ettikleri konularla ilgili sorular sorma imkânı buldular. Daha sonra üniversitelerin fiziki yapısının tanıtılması amacıyla düzenlenen kampüs turunda, öğrencilerimiz kampüs hayatı hakkında fikir edindiler.
Öğrencilerimize üniversiteleri ve lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezide; öğrencilerimiz bölümler hakkında bilgi aldılar, okulun fiziki yapısını, sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar ve genel havasını teneffüs ettiler.

Bu yazı 12 Mayıs 2017 tarihinde kategorisinde yayınlandı.