Eral için Çal, Adana için Söyle

5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında ERAL&ESA (Eral Okulları Eğlence-Sanat-Akademi) etkinlikleri kapsamında, Eral Okulları öğrencilerinden oluşan bir klip çalışmamız oldu. ’’Adana Köprü Başı’’ türküsünü seslendiren öğrencilerimiz ve müzik öğretmenlerimiz, ilk olarak stüdyoya girerek sesleri ve enstrümanları ile kayıt oluşturdu, daha sonra ise Adana’nın tarihi ve turistik yerlerinde video çekimleri gerçekleştirildi. Adana’nın birçok farklı noktasında yapılan çekimlerde öğrencilerimiz Adana’nın güzelliğini, ekip olarak iş yapmanın ve sanatın birleştirici gücünü deneyimlemiş oldular.

Okulumuzda yapılan törenimizde ise Eral Bando Takımımız İstiklal Marşı’nı canlı olarak çalarak coşkulu bir açılış gerçekleştirdi. Ardından ortaokul öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin hazırladığı şiir, oratoryo ve halk oyunları gösterileri ile günün anlam ve önemine uygun güzel bir tören gerçekleştirildi.

Bu yazı 5 Ocak 2022 tarihinde kategorisinde yayınlandı.