Eral'lı Genç Yetenekler Çizgileriyle Büyüledi

Tamamı ERAL öğrencilerinin hazırladığı eserlerden oluşan ve Adana Büyükşehir Belediyesi Fuaye Salonu’nda izleyiciyle buluşan ERAL Resim Sergisi katılımcıları büyüledi. Duayen ressamları aratmayan çizgiler, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

ERAL sanatsal çalışma imkanlarıyla gençlere liderlik yapıyor. Okulda derslerden geri kalan zamanlarda, sanatsal aktivitelere odaklanan ERAL'lı gençler, gerçekleştirdikleri çalışmalarla takdir topluyor. Sene içerisinde düzenlediğimiz Resim Sergisi de bu çalışmalardan birisi. Resim öğretmenimiz Fulya Bıldırcın ve öğrencilerinin büyük bir özveriyle hazırlandıkları sergi, Adana Büyükşehir Belediyesi Fuaye Salonu’nda izleyicilerle buluştu. Başta öğrencilerimiz ve velilerimiz olmak üzere, 1 hafta boyunca  açık kalan sergiyi, yüzlerce kişi ziyaret etti. Tüm çalışmaların öğrencilere ait olması, katılımcıları oldukça şaşırttı. Çünkü çalışmaların tamamı oldukça iddialı ve birbirinden güzel eserlerdi. Kendini sanat yoluyla ifade etmeyi seven eleştirel ve yaratıcı düşünen öğrencilerimiz, bu vesileyle yeteneklerini sergileme imkanı buldular.  Çalışmalardaki renk coşkusu gençliğin dinamizmini ve sanat sevgisini gözler önüne serer nitelikteydi.

“Bizlere bu imkanı sağlayan kurucularımıza teşekkürler”

Sergi esnasında bir konuşma gerçekleştiren Resim Öğretmeni Fulya Bıldırcın, “Görsel sanatlar dersinde görsel algımızı,  sanatımızı konuşturduk. Öğrencilerimizin yeteneklerini, sanata ilgilerini görüp, görsel sanatlar dersini bir ders olmanın dışına çıkarıp resim atölyesi, etkinlik sınıfı haline getirdik. Bu  eğlenceli sanat ve sevgi dolu alanda öğrencilerimizin özgün olmaları, eserlerde seçici olmaları okulumuzun görsel sanatlar alanını daha nitelikli kıldı. Öğrencilerin çok büyük bir keyifle çalıştığı resim atölyesi çalışmalarını yıl sonunda basari ile sergiledik. Bu anlamda öğrencilerimiz ve ben bu çalışma ve etkinlikte, okulumuz kurucularına, destek ve özverilerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

erali-genc-yetenekler-cizgileriyle-buyuledi2

Aysima’nın eseri Motor Kulübünün yoğun ilgisini gördü

Sergide eserleri bulunan öğrencilerden birisi olan İrem Sarı ise düşüncelerini şu kelimelerle aktardı: “Geçmişi insanlığın geçmişine dayanır resmin, sahi ilk sanat eserleri mağara duvarlarındaki uzunca portreler değil midir? Eğer öyleyse insan var oldukça var olacaktır resim. ERAL'ın atölye ortamında hocamız Fulya Bıldırcın tam da bu noktada başladı. Bir kalem ve bir sayfayla başladık sonsuz dehlizlerde insanı anlatmaya. Kimimiz umudu kimimiz boşluğu kimimizde doğayı anlattık. Ama hepimizin ortak amacı birlikte olmaktı. Geçmiş için izlere bakılır. Biz de Türkiye’de ilk temel lise olarak birinci sergimizi açtık. Bizi eşsiz kılan duruşumuz , derslerimizi aksatmadan bu noktaya gelişimiz. Farklı ritimlerle pek çok tualde bir olup ERAL kanatları altında; İrem, Sude, Yaren, Aysima, Batuhan olduk. Bizi bir noktada tutan ERAL kurucu öğretmenleri, resim öğretmenimiz ve her daim başımızı dik tutan  görünmez kahramanlarımıza başta kendi adıma sonrada tüm sene boyunca emeği geçen arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Atölyede aktif olarak çalışmak bana gurur verdi. Asla yapamam dediğim bir şeyi başardım”

Duygularını aktaran bir diğer isim ise İlkim Yaren Güleş oldu. Güleş, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “ERAL Koleji’nde okula başladığımda okulumu seviyordum. Ama resim dersinde daha güzel vakit geçiriyordum. İlk başlarda resim bana çok uzaktı. Ama sonradan ben de resim yapmaya başladım. Fulya Hoca sayesinde atölyeye daha sık gitmeye başladım. Ve bu beni çok mutlu ediyordu. Atölyede aktif olarak çalışmak bana gurur verdi. Asla yapamam dediğim bir şeyi başardım. Ve bu başarıyı bana gösteren sevgili Fulya hocam oldu. O olmasaydı bunu başaramazdım. Ve yanımda olduğu için ona çok teşekkür ediyorum. Resim çok farklı bir şeydir. Tıpkı Ernest Renan’ın “Bir resim, Bin kelimeden daha değerlidir”. Açıklamasındaki gibi. Bu yapmış olduğumuz sergide bize yardım eden destek çıkan başta Fulya Hoca sonra ERAL ailesine teşekkür ediyorum. ERAL her zaman farkını gösterecek ve bu okulda okuduğum için çok şanslıyım. ERAL farkı, ERAL farklı.”

“Cesaretle atıyorum fırça darbelerimi”

Serginin en çarpıcı noktalarından birisi de ERAL öğrencilerinden Aysima’nın yapmış olduğu motor resmi oldu. Çalışmasını bir motor kulübüne hediye eden Aysima, Kulübün yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sergiye katılan kulüp üyelerine, kendileri için yapılan tablo hediye edildi. Aysima olayı şu sözlerle anlattı: “Daha önce hiç resim yapmamıştım çünkü yapabileceğimi ve sabırlı olabileceğimi düşünmüyordum fakat bu yıl Fulya Hocamız sayesinde yapabileceğime inandım ve resim yapmaya çok sevdiğim motor çizerek başladım. En ufak ayrıntıları bile kaçırmamaya çalışıyordum. Fulya Hoca bu aşamada bana sabretmeyi, hataların düzeltilebilir olduğunu öğretti. Motor resmim tamamlandığında kendime biraz daha güvenmeye başladım ve ikinci resmimi yapmaya karar verdim. Geçen yıl tanıştığım Kulübün amblemini yapıp kulübe bunu hediye etmek istiyordum. Bunu 23 Nisana yetiştirmem gerekiyordu. 1 ay gibi kısa sürede ek derslere de kalarak Fulya Hocanın katkılarıyla resmi tamamladım. Resmi kulüp evine giderek teslim ettim. Önce benim yaptığıma inanamadılar, çok şaşırdılar ve çok mutlu olduklarını dile getirip beni tebrik ettiler. Onlar da bana lisanslı tişört ve rozet hediye ettiler. Yaptığım resmi de kulüp evinin girişine asarak beni onure ettiler. Sergimiz yaklaşıyordu. Hepimiz çok telaşlıydık. Aklıma gelen fikirle okul yönetimine gittim. Amblemini yaptığım kulübü sergiye davet etmek istediğimi belittim. Onlar da bana destek oldular. Kulüp üyelerini davet ettik. Ve sergi günü; beklenen gün, beklediğimiz an geldi. Gelen giden bizi mutlu eden misafirler arasında gözlerim hep onları arıyordu. Saat 14:18. Gelmişlerdi. Gelirken de beni daha da mutlu etmek için bir hediye daha getirmişlerdi. Olumlu mesajlarıyla beni ve arkadaşlarımı çok mutlu ettiler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Okul yetkililerinin ama en çokta Fulya hocamızın desteği... Her şey sizin sayenizde oldu. Bir okuldan insan ne bekleyebilir ki... Bize en güzel duyguları yaşattınız. Sizi çok seviyoruz.”

“Bir kalem ve bir sayfayla başladık sonsuz dehlizlerde insanı anlatmaya. Kimimiz umudu kimimiz boşluğu kimimizde doğayı anlattık”

Resim yeteneğinin annesinden geldiğini belirten Sami Batuhan Gaffaroğlu ise duygularını şu şekilde ifade etti: “Annem de benim gibi lise yıllarında resim yaparmış. Resim yapmayı çok seviyorum. Çünkü resim yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Bence resim yapmak ufak detayları görmek demek. Bir resme farklı bakış açılarıyla bakmak gerek. Resim yaparken daha çok çizgileri değil de duygularımı işliyorum tuvale. Cesaretle atıyorum fırça darbelerimi. Cesur oluşum hataların düzeltilebilir olduğunu düşünmemdendir. Çünkü hatalarımı gizlemeyi görselliğe farklı bakış açılarımla başardım. Beni resim yapmakta destekleyen yardımlarını hiç esirgemeyen biricik Fulya Hocama çok teşekkür ederim. Özgür ruhum; tuvaldeki hakimiyetin bende olduğunu hissettikçe resim yapmayı benimsedim ve resim yapmak hayatımın geri kalanında hobi olarak devam edecek.”

 

Bu yazı 25 Haziran 2016 tarihinde kategorisinde yayınlandı.
Sonraki Yazı

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram