Biz Güçlü ve Büyük Bir Aileyiz

Bu sayının özel söyleşisini okulumuzun kurucularından CİHAN DEMİR ile yaptık. Bu röportajımızda Cihan DEMİR’in öğretmenlik hayatını, sosyal hayatını, aile yaşantısını, eğitime bakış açısını ve okulumuzla ilgili yeni gelişmeleri içeren keyifli bir sohbet yaptık.  

Kısaca bize kendinizi tanıtır mısınız ?
Ben İskenderun doğumluyum. Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. Sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bir yapım var. Maltepe Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans yaptım. Hızlı okuma ve anlama alanında sertifika alıp eğitim vermekteyim. Mental Aritmetik Eğitmenliği yapıyorum. Spor ve teknoloji ilgi alanlarımdır. Çocukları çok seviyorum. Hayata hep pozitif bakarım.

 

Yeni sezonda bizi ne gibi yenilikler bekliyor?
İki yıldır ERAL Okulu olarak Adana’da eğitime yeni bir bakış açısı getirdik. Sıradan eğitimin dışına çıkıp okul müfredatının, etüdün, özel dersin, kampların bir arada olduğu bir sistem geliştirdik. Bu sistemin meyvelerini iki yıldır üniversiteye gönderdiğimiz öğrencilerimizle topluyoruz. İşte bu deneyimlerimizi yeni sezonda ilkokula ve ortaokula taşıyoruz. Ve yine sıradan kalıpların dışına çıkıp öğrencilerin kendini rahatça ifade edebileceği, yeteneklerini sergileyebileceği, özgürce büyüyebileceği, akademik olarak gelişebileceği bir okul kuruyoruz.

 

Günümüzde kitap okuma oranı gittikçe azalıyor. Bir Türkçe Öğretmeni olarak okulunuzda bu konuda ne gibi bir çalışma yapıyorsunuz?
Sınav gerçeğinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Öğrenciler okulu sadece üniversiteye hazırlayan bir kurum olarak görüp bütün vakitlerini ders çalışarak geçirmek istiyor. Boşta kaldığı zaman da eline bir kitap alıp vakit geçirmek yerine o zamanını internette geçirmeyi tercih ediyor.
Biz de bu sıkıntıları görerek önümüzdeki yeni sezon itibari ile okulumuzda kütüphane oluşturuyoruz. Öğrencilerin ve öğretmenlerin faydalanabileceği bir kütüphane olacak.
Aynı zamanda tüm okulun aynı anda kitap okuduğu bir kitap okuma saati uygulaması olacak. Bu sayede öğrencilerde kitap okuma kültürünün oluşmasını sağlamayı hedefliyoruz.

 

Sizden bilişim işlemleri diye bahsediliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Teknoloji ilgi alanlarımdan bir tanesidir. Teknoloji ile ilgili yeni gelişmeleri sürekli takip ederim ve bu gelişmelerden eğitimde nasıl faydalanabileceğimizi düşünürüm. Tabii bu ilgim öğretmenler ve öğrenciler arasında ismimim “bilişim uzmanı” olarak geçmesine neden oluyor. Okulda teknik anlamda ne zaman bir sıkıntı yaşansa aranan ilk isim oluyorum.

Her zaman güler yüzlü ve pozitif olmanızı neye borçlusunuz?
Şu zamana kadar bana en çok sorulan soru bu. Herkes bu durumum için ne içtiğimi soruyor ama tabii ki de bir şey içmiyorum. Sanırım hayata bakış açımla ilgili. Ben her şeyin olacağına vardığını düşünürüm. İnsanın olumlu şeyleri düşünerek yaşaması lazım. Yıllardır hayat felsefem Cem Yılmaz’ın dediği gibi “HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK.”
Öğrencilerim hep şunu merak ediyor: “Hocam biz sizi ne zaman sinirli göreceğiz.” Cevap: “Hiçbir zaman.”

Türkçe Öğretmenisiniz ama mental aritmetik dersleri de veriyorsunuz. Çok zıt kavramlar değil mi?
Mental Aritmetik öğretmenlik hayatıma 2010 yılında girdi. Bu eğitimi vermek için matematik öğretmeni olmanıza gerek yok. Türkiye’de bu eğitimi veren ilk eğitmenlerdenim. Mental Aritmetik 5-12 yaş aralığındaki öğrencilerin görsel hafızasını geliştirmek ve dikkatini toplamalarını sağlamak için verilen abaküs eğitimidir. Bu eğitimde sayısız başarılara imza attım. Türkiye’de Mental Aritmetik Olimpiyatları’nda öğrencilerimle Türkiye şampiyonlukları yaşadım. Aynı zamanda İstanbul’da yapılan bir organizasyonda “Guinness Rekorlar Kitabı”na giren öğrencilerim oldu. Onun için Mental Aritmetik’in hayatımda yarı bir yeri vardır.

Dışarıda sizden (Eral’dan) övgü ile bahsediliyor. Bunu neye borçlusunuz?
Öncelikle şunu söylemeliyim. Biz aramızda yatırımcının olmadığı ekip ruhuna inanan eğitimcilerin bir araya gelip oluşturduğu bir kurumuz. Kurumumuzda herkes canla başla çalışır. Kurucusundan idarecisine öğretmeninden öğrencisine herkes kendini aile ortamında hisseder. Öğrencilerimizin sorunlarıyla yakından ilgilenen çözüm odaklı bir yapımız var. Okulun kurucu ortakları olarak bizler öğretmenlerimiz gibi aktif derse giriyoruz. Yani işin mutfak kısmındayız.

Bu yazı 11 Mayıs 2017 tarihinde kategorisinde yayınlandı.
Önceki Yazı

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram