Ankara – Anıtkabir - Mta Tabiat Müzesi – Çengel Han

Geleneksel Ankara gezimiz bu yıl velilerimiz ve öğrencilerimizin birlikte katılımı ile çok keyifli geçti.

Velilerimiz ve öğrencilerimiz öğretmenlerimiz eşliğinde Ulu önder Atatürk’ ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı yol, Mozole, Kurtuluş Savaşı Müzesi gezilerini yaptıktan sonra, Türkiye’nin tek tabiat müzesi olma özelliğine sahip içerisinde Dinozor Fosili Mulajı ve aydan getirilmiş Ay Taşı bulunan (MTA) Tabiat Tarihi Müzesi’ni gezdiler. Ardından Altınpark bünyesinde faaliyet gösteren öğrencilerin eğlenceli bir ortamda bilimin temel prensiplerini gözlemleyebilmesi için kurulmuş bir tesis olan Feza Gürsey Bilim Merkezi’ni ziyaret edip ve birçok deneyi izleme ve deneyleri yapma şansları oldu.

Cumhuriyetin ilan edildiği Meclis Binası ve Türkiye’deki 3 Rahmi Koç Müzesi’nden biri olan Çengel Hanı ve Ankara Kalesi ve son olarak da 1921’de kurulan dünyanın sayılı müzeleri arasına giren Anadolu Medeniyetleri Müzesi gezildi.

ERAL Okulları olarak Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını unutturmadan nice güzel nesiller yetiştirmeye, geçmişimizi ve kültürümüzü hatırlatan gezilerimize devam edeceğiz.

Bu yazı 9 Kasım 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.