Tiyatro Etkinlikleri

Sanat, büyükten küçüğe tüm bireylerin içindeki güzelliktir.

Çocukların sanatla kendilerini daha rahat ifade ettikleri, ortaya daha yaratıcı sonuçlar çıkarttıkları görülür; çünkü onlar bir şeyler oluşturma, kendinden katma ve yaratma çabası içindedirler. Resim, müzik, tiyatro gibi sanatsal faaliyetlerle çocuklar, kendilerini daha iyi geliştirebilirler.

Çocukların bilişsel, duyusal ve davranışsal yönden hızlı geliştiği erken çocukluk yıllarında görsel eserlerle karşılaşmaları, çocukların dünyayı algılamaları ve anlamaları açısından büyük önem arz ediyor. Ayrıca çocukların izledikleri şeyler ve yaşam deneyimleri, beceri edinmeleri açısından da oldukça etkili oluyor. Bu karşılaşma özellikle tiyatro ve çocuk müzikali ise çocukların daha canlı bir şekilde sürece katılmalarına olanak veriyor. Çocuklar kendilerini oyun içinde buldukları için oyunda geçen yaratıcı ortamlar ya da yeni fikirler çocukların olaylara farklı açılardan bakabilmelerini sağlıyor.

Çocuklar, sanatı tanıyarak eleştirel düşünceyi, empati kurmayı ve farklı yaşamları öğrenirken bir yandan da entelektüel yanlarını geliştirirler. Özellikle klasikleşmiş eserler insanlık tarihinde çıkılan bir yolculuktur.  Çocuk tiyatroda oyunun içeriğine göre kendi yaşadığı toplumu ya da yabancı toplumları tanıma fırsatı bulur. Olaylara farklı açılardan bakabilme becerisi kazanan çocuğun estetik algısı da gelişir.

Öğrencilerimiz heyecanla bekledikleri; Türkçe, İngilizce tiyatro oyunları ve müzikalleri ile (Bremen Mızıkacıları, Eğlenceli Kabare, İki İnatçı Kraliçe, Charlie Chocolate Factory, Sherlock Holmes) farklı hayatlara, renkli hayallere yolculuk yaptılar.

Çocukların eğitiminde ve kişisel gelişimlerinde çok önemli ve güvenilir bir yere sahip olan tiyatro, birkaç saatlik zaman diliminde çocuklara farklı dünyaların kapılarını açıp onların kaliteli vakit geçirebilmelerine olanak sağlamaktadır. Oyun esnasında kendini oyunun akışına bırakan ve bir anlamda oyunun bir parçası olan çocuklarımız, sahnedeki oyuncuları model alıp onlarla empati kurarak oyunun vermek istediği mesajı gözlem yoluyla ve sosyal öğrenme yoluyla edindiler. Kahramanlarımızın oyun içinde çocuklarımıza verdiği değerler eğitimi de ayrı bir farkındalık yarattı.

Bu bağlamda Eral Okullarında, öğrencilere tiyatro kültürünün önemi ve faydaları konusunda bir farkındalık kazandırılmaya çalışılması, gereken önemin verilmesi bizleri mutlu ediyor.

Bu yazı 12 Kasım 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.