Eral'da Dijital Seçim

Ne Mısır’da ne Arap Yarımadasında ne de Avrupa’da. İlk defa yunan medeniyetinde ortaya çıkan halkın yönetime katılması, yöneticisini bizzat seçmesidir demokrasi. Türk tarihimizde de Atatürk tarafından bu millete verilen hediyedir, demokrasi. Seçmek ve seçilmektir, özgür irade. Bir de Atatürk tarafından kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkı Dünya medeniyetlerine örnek teşkil etmektedir.

Tarihimizde çok partili hayata ilk defa 1950 seçimlerinde gizli oy açık sayım yapılarak geçilmiştir. Demokratik bir ülkede gerekli olan temel yapı taşlarından biridir. Bugün hala yolda, okulda, işte her yerde demokrasiye bağlı bir şekilde yaşamaktayız. Demokratik kurallar saygıyı, saygı düzeni getirir.

Peki ya okulda öğrenciler demokratik haklarından ne kadar haberdar? İşte buyurun size en büyük örneği, Eral’da Dijital Seçimden bahsedeyim. Modernize edilmiş bu seçim sisteminde neler yaptık?

Öncelikle sandık kullanmadık. Öğrencilerimizi sınıflarından sırasıyla yoklama alarak, dijital platforma götürdük. Paravanların arkasına 2 tane tablet koyarak gizli oy nasıl olur, yaşantı yoluyla öğrettik. Açık sayım yaparak da onları demokrasinin yapı taşlarına ortak ettik. Öğrencilerimiz böylelikle seçme ve seçilme heyecanı yaşadılar. Tüm kampüslerimizde ortaokul ve Lise düzeylerinde yapılan oylamalar sonucunda okul başkanlarımız seçilmiştir.

Geçmişte, bugünde ve gelecekte görüldü ki, İnsan ırkının tek ümidi Demokrasidir.

Bu yazı 24 Eylül 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram