Cilt temizliği neden önemlidir?

Yalnızca estetik ve güzellik açısından değil sağlık açısından da cildin temizliğine ve periyodik bakımına dikkat etmek oldukça önemlidir. Cilt, gün içerisinde çevreden gelen toz, UV ışınları, serbest radikaller, hava değişimleri, kendi sebum salgısı ve makyaj gibi nedenlere bağlı olarak kirlenir. Bu etkenlere maruz kalan ciltte, ihtiyacı olan temizlik ve bakıma tabi tutulmadığı takdirde yorgun ve solgun bir görüntünün yanı sıra, ilerleyen yaşla birlikte kırışıklık ve deformasyon meydana gelir.

Cilt temizliğinde temel amaç; cildi ölü deri hücrelerinden, çeşitli mikroorganizmalardan, terleme sonucu ciltte biriken atıklardan, çevresel kirliliklerden ve makyaj kalıntılarından kurtarmak, nefes almasını sağlamaktır. Bu kir kalıntılarını yalnızca su ile temizlemek yeterli olmayacağından, bu işlem için genellikle sabun kullanılır. Sabunlar temizlik için kullanılan ürünler olmasına rağmen sanılanın aksine antiseptik, yani mikrop öldürücü değillerdir. Sabun sadece mekanik olarak derimizin üzerinde bulunan ölü deri hücrelerinin, çeşitli bakterilerin, yağların, kurumuş ter ve tozların atılmasını sağlar. Ayrıca sabun cildin nem dengesini değiştireceğinden, temizleme işleminde sabun dışında temizleme etkisi olan ürünler kullanmak daha etkili olacaktır.

Cilt temizliği için ilk adım, cildi temizleme köpüğü kullanarak kirlerden arındırmaktır. Kullanılan temizleme ürününün pH değerinin 5,5 olmasına ve sabun içermemesine özen gösterilmelidir. Bu özellikte olmayan ürünler cildi tahriş ederek cilt problemlerine yol açabilir. Çünkü cilt yapısı asidik olduğundan dolayı bazik özellikteki temizleme ürünleri cildin pH dengesi bozarak tahrişlere sebep olur.

Cilt temizliği, gözeneklerin küçülmesi için önemli bir faktördür. Biriken kirler, gözenekleri tıkayarak, gözenekleri zorlar ve genişlemesine neden olur.
İyi bir dermokozmetik cilt temizleme ürünüyle, günlük cilt temizliğinin yapılması halinde gözenekler sıkılaşır ve cilt pürüzsüz bir görünüm kazanır.
Dermokozmetik ürünlerle temizlenmiş cilt, cildin ihtiyacını gidermek için kullanılan idame ürün tedavisinin başarısını arttırmada da çok büyük rol oynamaktadır.
Daha güzel bir cilde sahip olmak tüm kadınların en büyük arzusudur. Güzel, temiz, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için, günlük cilt temizliği büyük önem arz etmektedir.

Bu yazı 24 Mayıs 2017 tarihinde kategorisinde yayınlandı.