NEDEN KORT TENİSİ?

Günümüzde spor yapmak hobi olmaktan çok, ihtiyaç haline gelmeye başladı. Fiziksel gelişimin yanında ruhsal değişime de katkı sağlaması bunun en iyi göstergesidir.

Kort tenisi, anaokulu yaşından itibaren herkesin keyifle oynayabileceği ve kendini sosyal, fiziksel, ruhsal olarak geliştirebileceği bir spordur. Ebeveynler olarak çocuklarımızı spora yönlendirme konusunda arayışlara girdiğimiz, özellikle 5-12 yaşın bilişsel, güç ve sportif becerilerinin arttığı bu dönemde, tenisin çocuklara kemikleri geliştirmesi, hızlı düşünüp hızlı karar verebilme becerisi kazandırması, programlı olmayı, sistemli düşünmeyi öğretmek gibi faydası oldukça fazladır.

Teknolojinin yaygın olarak kullanıldığı tablet, televizyon, bilgisayar gibi ekran bağımlılığının arttığı bir dönemde çocukların hareket gereksinimi oldukça fazladır. Tüm bunları düşündüğümüzde tenis, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayan onların psikolojik, fizyolojik ve sosyal alanda gelişmelerine katkıda bulunan bir spor olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tenis yapan bir çocukta ne gibi değişiklikler olur?

• Tenis antrenmanları sayesinde kemik kuvveti ve yoğunluğu artar.
  • El-göz koordinasyonu gelişir.
  • Motivasyonu artar ve dikkat dağınıklığı en aza iner.
  • Kimlik kazanmalarına katkıda bulunur.
  • Vücutlarına esneklik ve koordinasyon kazandırır.
  • Özgüven duyguları gelişir.
  • Hızlı düşünüp hızlı karar verebilme becerisi kazandırır.

Siz de bu değişimler için tenisle kalın hoşça kalın…

Volkan Şahin

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni

Bu yazı 20 Kasım 2023 tarihinde kategorisinde yayınlandı.