Lösemi ile savaşan çocuklarımızla moral buluşması

Hastalıkla mücadelede moral ve motivasyonun ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bu sebeple Eral Ailesi olarak lösemi ile savaşan çocuklarımızın yüzünde bir gülümseme oluşturabilmek amacıyla Acıbadem Hastanesi Onkoloji Servisi’ne bir ziyaret düzenlemeye karar verdik.

Okulumuz öğrencileri projemizden haberdar olur olmaz, heyecan ve duyarlılıkla hareket ettiler. Hep birlikte ‘Neler yapabiliriz?’ diye düşündük ve lösemili kardeşlerimiz yararına bir kermes düzenlemeye karar verdik. Öğrencilerimiz düzenlenen kermeste çok güzel işlere imza attılar. Kermesten elde edilen gelirle, kardeşlerimize hediye almaya karar verdik.
Hemen hastane ile iletişime geçerek Acıbadem Hastanesi Onkoloji Servisi’nin değerli hemşirelerinden hastalık mücadelesi veren kardeşlerimizin yaş ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldık. Okulumuz öğretmenleri Zuhal Oğultürk, Birsen Sezer ve Pınar Karaca bu ihtiyaçları karşılamak üzere alışverişe çıktılar. Oldukça keyifli geçen bir alışverişin ardından tüm öğretmenlerimiz bir araya gelerek hediyeleri paketledik.

Ziyaret günü gelip çattığında öğrencilerimizin istek ve heyecanları gözlerinden okunuyordu. Hasta çocukları eğlendirmek isteyen öğrencilerimiz Doğukan Düz ve Ece Fatoş Eyinç palyaço kılığına girdiler. Hastaların enfeksiyon kapmalarının önüne geçmek için maske ve bone takan öğrencilerimiz, yaydıkları pozitif enerji ile onlara moral verdiler.
Girdiğimiz her odada ilk anda ortaya çıkan şaşkınlık, zaman ilerledikçe yerini heyecan, mutluluk ve neşeye bıraktı. Öğrencilerimizin kendi duygularını başarıyla gizleyip, hasta kardeşlerini eğlendirmeye odaklanmaları ise biz öğretmenlerini hem duygulandırdı hem de gururlandırdı.

Öğrencilerimiz şarkılar söyleyip, taklitler yaparak lösemi ile savaşan çocuklarımıza moral verdiler. Aynı zamanda tedavileri süresince kullanabilecekleri kıyafet, gıda ve onları eğlendirecek oyuncaklara da kavuşan hasta kardeşlerimizin mutluluğuna tanık olmak hepimizi duygulandırdı.
Bu ziyaretimizin hastanede yaşam mücadelesi veren çocuklarımızın ve ailelerinin yüzlerinde oluşturduğu mutluluğu görünce ‘’Bunu daha sık yapmalıyız’’ dedik ve elimizden geldiğince onlara destek olma kararı aldık.Bize bu manevi duyguyu yaşatan kurucularımıza teşekkür ederiz.

Hazırlayan: Zuhal Oğultürk

Bu yazı 12 Mayıs 2017 tarihinde kategorisinde yayınlandı.

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram