“Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeye ant içtik”

Ersan Altıok:
“Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeye ant içtik”

Eral Okulları’nın bu sene hizmete giren yeni binası coşkulu bir açılış törenine ev sahipliği yaptı. Yerel yönetim temsilcilerinin, siyasilerin, eğitim camiasının önemli isimlerinin ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende bir konuşma gerçekleştiren Eral Okulları Kurucu Temsilcisi Ersan Altıok, “Fikri hür, vicdani hür nesiller yetiştirmeye ant içtik. Yeni eğitim binamızda da ilkelerimizden ödün vermeden, sözde değil özde Atatürkçü nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılına yeni İlkokul ve Ortaokul binasıyla merhaba diyen Eral Okulları, düzenlediği açılış töreninde heyecanını katılımcılarla paylaştı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Koca, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı, CHP Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Çukurova İlçe Başkanı Ali Uçar’ın yanı sıra eğitim dünyasının önde gelen temsilcilerinin ve pek çok davetlinin katıldığı açılış törenine üzerinde Eral Okulları logosunun yer aldığı mavi varillerle çalınan “Waril Shov” damgasını vurdu. Varillerle ritim tutarak katılımcılara eğlenceli anlar yaşatan grup, “Onuncu Yıl Marşı” ile büyük bir coşku yarattı.

Estetik mimari dikkat çekti

Açılış töreninde, 28 adet modern dersliğin yanı sıra, görsel sanatlar atölyesi, müzik odası, amfi, Apple bilgisayar laboratuvarı, Fen laboratuvarı, kapalı spor salonu, mini atletizm parkuru, basketbol sahası ve aktivite alanları misafirlere tanıtıldı. Modern ve estetik mimari tasarımı ile dikkat çeken Eral Okulları, genç ve dinamik eğitim kadrosunun yanı sıra yeni okul binasının fiziki koşullarıyla da misafirlerden tam not aldı.

 

“Sözde değil, özde Atatürkçü gençler yetiştireceğiz”

Açılış konuşmasına misafirleri selamlayarak başlayan Eral Okulları Kurucu Temsilcisi Ersan Altıok, “Bizler eğitim camiasının genç neferleri olarak 5 yıl önce yine bir ekim ayında açılışını yaptığımız etüt binamızdan bugün burulara kadar geldik. Eğitim adına doğru bildiklerimizden hiç ödün vermedik. Yazılı kuralları olmayan etik ve ahlaki değerlere hep önem verdik. Eğitim ve öğretimin ders vermekten ibaret olmadığını ilke edindik. Sözde değil özde Atatürkçü vatanına milletine bağlı gençler yetiştirmeye ant içtik. Fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirmeye ant içtik. Siz değerli velilerimiz ve misafirlerimiz bize güvenerek çocuklarınızı emanet ettiğiniz için ve bugün burada heyecanımızı paylaştığınız için şahsım ve tüm arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Soner Çetin:
Eğitim camiasının çok değerli temsilcileri burada

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, “Eral Okulları’nın yolu nedir? Çizgisi nedir? diye sormaya gerek yok. Arkamızda duran “Yolunda yürüyeceğine ant içtik” yazısı zaten bizlere her şeyi anlatıyor. Hakikaten eğitim camiasının çok değerli temsilcileri var burada. Eral Okulları gibi okullar olduğu sürece gençlerimizin geleceğinden hiç endişemiz yok. Ben kurucu arkadaşlarımızı, değerli kardeşlerimizi ve bütün öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

“Özel eğitim kurumlarının yanındayız”

Konuşmasına “Sizleri parmakları tebeşir tozu, kulakları öğrenci cıvıltılarıyla dolu bir öğretmen hassasiyetiyle selamlıyorum” diyerek başlayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Koca ise “Devletimizin ve hükümetimizin özel sektörün önünü atığının ve çocuklarımızın özel okullardan yararlanması için ödenek ayırdığının hepimiz şahidiyiz. Bu önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Eğitimin öğretimde, Eral Okulları gibi böyle güzel okullarımız var olduğu sürece ülkemizin dik olacağına, diri olacağına, bir olacağına inancımı sürdürüyor, tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyor okulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmasında Çukurova ilçesinde bu yıl 83 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü, Bunların yaklaşık 17 bininin özel okullarda öğretim gördüğünü belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı, “Özel okullardaki öğrenci oranı şu anda yüzde 20 civarında. Biz bunu yüzde 50’lere çıkarmayı ümit ediyoruz. Bu noktada girişimcilerden yeni eğitim yatırımları bekliyoruz. Yatırımların devam edeceğini ümit ediyorum. Eğitim öğretime katkı anlamında devlet 1 yılda 13 milyon TL özel sektöre ödeme yaptı. Bu devletimizin özel sektörün yanında olduğunun ciddi bir göstergesidir. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Eğitime yapılan hiç bir kuruş boşa gitmiyor. Buradaki tüm eğitimci arkadaşlarımızdan yeni eğitim yatırımlarına devam etmelerini istiyorum. Eral Okulları Kurucularından Sayın Ersan Altıok Hocamıza da yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Eral Okulları’nın Çukurovamıza, Adanamıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyor, vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Bu yazı 14 Ekim 2017 tarihinde kategorisinde yayınlandı.

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram