Efendiler, Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz!

Cumhuriyetimizin kurtuluşunun 100. yıl dönümü kapsamında bu özel ve anlamlı günü Eral Okulları olarak coşkuyla kutlamanın gururunu yaşıyoruz. “Her yer kırmızı beyaz olsun!” sloganıyla yola çıktığımız bugünde, cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız.

Cumhuriyet, milletin egemenliğini kendi elinde tuttuğu yönetim biçimidir. Atatürk bu kavramı “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” sözü ile açıklamıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin cumhuriyeti ilan etmesi ile ülkemizde bu tarih Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaya başlamıştır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmen kurulduğu tarihtir. İçinde bağımsızlık, eşitlik, demokrasi, adalet, seçme ve seçilme hakkı gibi kavramları barındırır. Ulu önder Atatürk diğer bayramlar gibi bu bayramı da gelecek nesillere bir miras olarak bırakmıştır. Cumhuriyete kavuşmamız tabi ki de pek kolay olmamıştır ama yine de Türk ulusunun yönetim şeklinin cumhuriyet olduğu bütün zorluklara rağmen tüm dünyaya duyurulmuştur. Cumhuriyetimizi korumak, kollamak ve yaşatmak, her vatandaşın görevidir. Bizler de çocuklarımıza bu duyguyu vermek amacıyla Eral Okulları  bünyesinde Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutladık.

İşte Eral’ın Cumhuriyet coşkusu:

Kampüs konferans salonunda anaokulu öğrencileri, öğrenci velileri, okul yöneticileri ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen törenimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kutlamalar yaş gruplarının çeşitli cumhuriyet şarkıları ve dansları ile devam ederken seyircilere keyifli anlar yaşatıldı. Müzik öğretmenimiz Ceyda Girginer’in hazırlamış olduğu çocuk korosu büyük ses getirdi. Çocuklarımızın başarısı da takdire şayandı. Gösteri sonunda çocuklarımızın gözündeki cumhuriyet ışığının umudunu görmek bizler için paha biçilemez.

Her yıl aynı coşkuyla kutlayacağımız bu gurur dolu bayramı, Eral Okulları olarak sonsuza kadar sürdürmeye ant içtik.

Atamızın yaktığı bu meşalenin ışığı hiçbir zaman sönmeyecektir. Kutlamalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Bu yazı 28 Ekim 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram