Eral'da 10 Kasım

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün 83. yıl dönümü kapsamında Çukurova Eral lise bölümü idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımlarıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile anma programımız başladı.

Çukurova Eral Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin görev aldığı programda günün anlam ve önemine dair konuşmayı okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Süleyman Anıl Tombak yaptı. 83 yıl önce ebediyete uğurladığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ömrü boyunca milletimiz için büyük fedakarlıklar gösterdiğini ifade etti. Atatürk’ün hayatının bir özeti niteliğinde iki öğrencimizin diyaloğundan oluşan duygu yüklü çalışma tarih öğretmenimiz Tunç Karabulut önderliğinde sahnelendi. Atatürk’ün sevdiği şarkıları 11. sınıf öğrencilerimiz müzik öğretmenimiz eşliğinde seslendirdi. Şarkılarla beraber duyguların yükseldiği bölümde 11 Anadolu A ve B sınıfı öğrencilerimizin Edebiyat öğretmenimiz Abdurrahman Ahi ve Matematik öğretmenimiz Zuhal Oğultürk ‘ün önderliğinde sahneledikleri ‘’Bir Ömrün Hikayesi’’ adlı oratoryo ile 10 Kasım gününün kalplerdeki acısı vurgulandı. Duygu dolu törenimizin finalinde ise İngilizce öğretmenimiz Emine Arısoy’un önderliğinde hazırlanan 10. sınıf öğrencilerimizin Atatürk’ün ölümünden kısa bir süre önce katıldığı son baloda oynadığı Zeybek sahnesi canlandırıldı.

Bu anlamlı ve duygu dolu gün, Güzelyalı ilköğretim ve lise binalarımızda da mümkün olduğunca büyük bir dikkatle ve ilgiyle anıldı.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder bize bu güzel vatanı emanet eden Atamızı saygı ve minnetle anarız.

Bu yazı 10 Kasım 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.
Sonraki Yazı

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram