ERAL’da Afet Dayanışması

6 Şubat 2023 Pazartesi sabahı henüz gün ağarmadan 11 ilimizi etkileyen şiddetli bir depremle uyandık. Tez elden kurulan iletişimlerde çok şükür ailemizde bir kayıp yaşanmadığını öğrendik. Ardından vatandaşlarımıza nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünmeye başladık.

Pazartesi günü kesintisiz yağan yağmura rağmen Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Valiliği iş birliği ile ERAL ailesinin çalışanları olarak 65 AFAD çadırını Türkmenbaşı kampüsümüzün yanındaki alana kurduk.

Çadırların kurulum planı, ekibimiz tarafından hızlıca hazırlandı, çadırlar numaralandırıldı ve gece geç saatlere kadar çalışılarak, depremzedelerin kullanımına hazır hale getirildi.

Çadırlara yerleştirilen depremzedelere battaniye su gibi temel ihtiyaçlar öncelikle sağlandı. Depremzedelerin çay, çorba, yemek ve tuvalet ihtiyaçları okulumuz tarafından karşılandı. Okulumuz dersliklerini ve lobi ofislerini de depremzedelere açtık. Dersliklere yataklar kurarak ısınma ve barınma ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık.

Gelen yardımların ihtiyaç sahiplerine dağıtılması ile ilgili yoğun bir çalışma devam ederken bir yandan da okulumuzda toplumsal duyarlılığı yüksek kuruluşların yemek ikramları dağıtıldı.

ERAL ailesi olarak bu süreci dayanışma içinde hep birlikte çalışarak tamamladık.

12 Şubat Pazar akşamına kadar devam eden bu süreç, yerini başka yardımlara bıraktı. Deprem felaketinin daha yoğun yaşandığı bölgelerdeki farklı sınıf seviyelerinden 56 öğrenci misafir öğrenci olarak okulumuza kaydedildi. ERAL Okulları olarak, yaşadığımız bu afetin pek çok boyutu olduğunu görüyor ve elimizden geldiğince her noktada dayanışma içinde olmaya çalışıyoruz. Biz biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce sahiptir.

Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yolda, Nutuk rehberliğinde, görüyoruz ki yeniden ve daha güçlü doğmak bizim kaderimizdir.

Unutmayalım ki biz birlikte güçlüyüz.

Bu yazı 2 Mart 2023 tarihinde kategorisinde yayınlandı.
Sonraki Yazı

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram