18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Gömelim Gel Seni Tarihe Desem Sığmazsın

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü kapsamında Eral Okulları Kampüslerinde çeşitli etkinliklerden oluşan törenler gerçekleştirilmiştir.

Türkmenbaşı Kampüsümüzdeki törende saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okulumuz Müzik öğretmeni Ceyda Girginer eşliğinde bando ve işaret dili ile okunmuştur. Ardından 5/C sınıfından oluşan koronun Çanakkale ve Yemen türkülerini okuması ile devam etmiştir. Okulumuz Tarih Öğretmeni Tunç Karabulut günün anlam ve önemi belirten bir konuşma gerçekleştirmiştir.

Bugün gururla 107. yıl dönümünü andığımız Çanakkale Zaferi’nin özellikleri diğer savaşlardan daha başka bir anlam ifade etmektedir; çünkü bu zafer aslında derin bir kültürel ve milli bir duygunun tekrar şahlanışının yıl dönümüdür. Bu sebeple Okulumuz öğretmenleri Emine Arısoy, Mustafa Soysal, Ebru Bilgiç, Tunç Karabulut, Süleyman Anıl Tombak ve Melek Atılgan koordinatörlüğünde hazırlanan, Eral Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinin yer aldığı Çanakkale Gölge Oyunu sergilenmiştir. Büyük beğeni toplayan bu özel gösteride Çanakkale Savaşı’ndaki kahramanlıklar anlatılmıştır.

Sergilenen Gölge Oyunu Gösterisi’nde nefes kesen savaş tüm haşmetiyle hissedilmiştir. Oyunumuzda 63 eriyle Ertuğrul Koyu’na çıkan altı bin düşman askerini  geri savuran Ezineli Yahya Çavuş’un mücadelesini, Mehmet oğlu Seyit’in 269 kiloluk top mermisini namluya yerleştirmesini, düşman tarafından atılan bombaları daha patlamadan yine düşman siperlerine atan Mehmet Çavuş’u, liseden mezun olmak yerine hayattan tam not almak için savaşa giden aydın bir gençliğin vatan için savaşıp MEHMETÇİK olduğunu, askerlerine ‘’Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum.’’ diyen Mustafa Kemal’in sesi duyulmuş ve Çanakkale şu sözlerle ifade edilmiştir:

‘’Bunca ölümün olduğu, kanın denizin suyundan daha hızlı aktığı coğrafyanın adı Çanakkale. Ekmek bulamayanların, umutlarını besleyerek doydukları coğrafya… Anadan, yardan, evlattan geçip ‘’vatan’’ diye can verenlerin, kanıyla yazdığı bir destandır Çanakkale. Vatanın rızasıdır. Son şafağa dua edenlerin, kanlarıyla yeşeren topraktır Çanakkale. Vatana kurban ettiği kınalı kuzusuyla, vuslatı mahşere bırakan anaların ağıtlarıdır Çanakkale. Bursalı, Kastamonulu, İzmirli, Diyarbakırlı, Adanalı… Yüz binlerin omuz omuza yazdığı zaferdir. Çanakkale bir son değil, bir başlangıç, bir miras, bir gelecektir!

Törenimiz Gölge Oyunun ardından sona ermiştir.

Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Türk halkının huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen Aziz şehitlerimizin hatırası önünde Türk milleti olarak saygı ve minnetle eğiliyoruz. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Bu yazı 18 Mart 2022 tarihinde kategorisinde yayınlandı.

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram